Benicàssim instal·la sensors per a monitorar l'atmosfera, les condicions ambientals i els nivells de soroll

Els dotze sensors intel·ligents s'han instal·lat en sis punts estratègics del municipi

General 05 de enero de 2022 Redacció Redacció
Benicàssim - paseo

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Territori Intel·ligent, ha instal·lat dotze sensors en diferents punts del municipi que permetran la recollida d'informació per a poder obtindre diferents paràmetres amb els quals mesurar la contaminació atmosfèrica, les condicions ambientals, la qualitat de l'aire i els nivells de soroll. Com ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués, “les administracions tenim la responsabilitat d'actuar i l'obligació de ser ambiciosos en els nostres objectius mediambientals. Benicàssim ha acceptat el repte de ser social, econòmica i mediambientalment més sostenible i el venim demostrant amb les nostres accions i polítiques encaminades a la lluita contra el canvi climàtic, amb l'objectiu de preservar el nostre patrimoni mediambiental. Gràcies a la tecnologia d'aquests dispositius de mesurament, fem un pas més i augmentem la nostra eficiència, al mateix temps que continuem treballant en la consecució dels objectius marcats per la Unió Europea”.

La regidora responsable de l'àrea, Cristina Fernández, ha explicat que s'han instal·lat dotze sensors en sis punts estratègics del municipi: la comissaria de policia, la reguarda de policia en Montornés, Vila Elisa, la plaça dels Dolores, al costat del Centre de Formació i Ocupació Josep Barberà i Ceprià i la zona del Eurosol; “les ubicacions triades estan distribuïdes en diferents punts del municipi com el nucli urbà, urbanitzacions i litoral amb l'objectiu de conéixer en temps real els valors de qualitat de l'aire i nivells de soroll per a detectar els focus de contaminació existents i poder prendre decisions basades en dades i evidències”, ha comentat Fernández. Aquesta mesura s'emmarca dins de l'aposta per la sostenibilitat, la lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions CO2 “i amb la posada en marxa d'una xarxa IoT multifuncional, les accions i els resultats del pla de sostenibilitat seran mesurables per a poder adoptar determinades mesures correctores en cas de ser necessàries”.

Aquesta mesura forma part del Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible (PACES), el document estratègic de planificació energètica i climàtica que conté les accions que Benicàssim durà a terme per a superar els objectius establits per la Unió Europea per a l'any 2030, com són la reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, l'aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic.

En concret, el consistori ha instal·lat quatre sensors de CO2 capaços de mesurar la concentració de diòxid de carboni en espais oberts, a fi d'assegurar que la qualitat de l'aire en aquests és correcta. Alguna cosa que serà possible gràcies al sistema d'alarma de la solució, que notifica quan els índexs s'acosten a llindars massa elevats fent possible establir mesures preventives.

De la mateixa manera, s'han instal·lat quatre sensors ambientals capaços de recol·lectar informació sobre la contaminació atmosfèrica i les condicions ambientals del municipi. Una informació molt útil a l'hora de prendre decisions en vista a millorar la qualitat de l'aire en els centres urbans.

Finalment, s'han disposat quatre sensors de so per a controlar els nivells de soroll a fi de garantir la salut i benestar de les persones evitant la seua exposició a nivells alts de soroll. Això resulta especialment important en zones acústicament saturades (ZAS), espais d'oci concorreguts -tant oberts com tancats- o en àrees amb restriccions en els nivells de soroll.

Te puede interesar
Lo más visto