Aerocas i la CEV organitzen una jornada empresarial sobre el futur pol industrial i logístic de l'aeroport de Castelló

La jornada pretén implicar el sector empresarial de la Comunitat Valenciana en el desenvolupament i enfocament comercial de la ZAC

General 28 de enero de 2022 Redacció Redacció
visita_subd-2

L'aeroport de Castelló i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) han organitzat dijous que ve 3 febrer una jornada informativa sobre el projecte de creació d'un pol industrial, empresarial i logístic en la Zona d'Activitats Complementàries (ZAC) de l'aeroport de Castelló.

L'objectiu de la presentació, que tindrà lloc en la seu de la CEV a València, és informar i generar un debat entre els sectors empresarials sobre els principals paràmetres tècnics, els objectius estratègics i l'enfocament de desenvolupament comercial de la ZAC.

D'aquesta manera, la jornada pretén implicar el sector empresarial en el desenvolupament d'aquesta zona de l'aeroport de Castelló, amb una superfície de més de dos milions de metres quadrats, en la qual està previst l'emplaçament d'empreses relacionades amb l'aeronàutica i la logística, a més d'una altra mena d'activitats industrials i econòmiques.

L'obertura de la jornada serà a càrrec del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i del president de la CEV, Salvador Navarro.

A continuació, tindran lloc cinc intervencions que abordaran el projecte de la *AC des de diverses perspectives.

La primera serà a càrrec de la directora general d'Aerocas, Blanca Marín, amb el títol 'El desenvolupament estratègic de la ZAC: una perspectiva global'. La presidenta de la comissió de Logística i Transport de la CEV, Yolanda Atienzar, se centrarà en les 'Perspectives i necessitats dels sectors empresarials'.

El conseller delegat de la societat Espais Econòmics i Empresarials, Vicente G. Nebot, exposarà l''Impacte territorial de l'aeroport en el Hub Logístic de Castelló'. La intervenció de la directora general d'Indústria, Energia i Mines de la Generalitat, Empar Martínez, porta per títol 'Zona d'Activitats Complementàries: Una perspectiva aeronàutica i aeroespacial'. Finalment, el director de Governança Industrial, Carlos G. Triviño, exposarà 'Altres exemples de zones logístiques aeroportuàries i clústers industrials del sector aeronàutic i aeroespacial'.

El desenvolupament de la ZAC és una actuació que forma part de l'Estratègia Valenciana de Recuperació de la Generalitat i porta aparellada una inversió aproximada de 105 milions d'euros.

La tramitació del projecte es troba avançada. La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va sotmetre al desembre a participació pública el Pla Especial que regula la ZAC. L'objectiu és aconseguir l'aprovació definitiva del Pla Especial en el primer tram del present any per a, a continuació, licitar el projecte d'urbanització. D'aquesta manera, l'actuació entrarà en fase d'execució al llarg d'aquest 2022.

Te puede interesar
Lo más visto