Castelló inverteix 1,37 milions en dos anys per a millorar la dotació del Servei de Bombers

Donate destaca la inversió per a l'adquisició de material d'última generació i la millora de les condicions de treball

General 07 de febrero de 2022 Redacció Redacció
06-02-22 Material Bomberos

L'Ajuntament de Castelló, a través de l'àrea de Seguretat Pública i Emergències, invertirà un total de 1,37 milions en dos anys per a millorar la dotació del Servei de Bombers mitjançant l'adquisició de nou material i vehicles per als treballs d'extinció d'incendis. En concret, es destinen 615.000 euros amb càrrec al pressupost de 2021 i altres 760.000 euros per a aquest 2022 per a adquisició de material tècnic i compra de vehicles.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha recalcat la importància d'aquesta inversió “que posarà a la disposició del cos de bombers municipal equips d'última generació per als treballs d'extinció i la seua pròpia protecció”. Donate ha explicat que part d'aquests nous equips ja estan a la disposició del Servei de Bombers i que ja s'estan realitzant jornades de formació.

Entre el nou material s'han adquirit dos nous visors tèrmics d'última generació per a la inspecció i localització de focs en espais confinats amb nul·la visibilitat, un d'ells, configurat per a l'enregistrament d'imatges tèrmiques i el seu ús posterior en formació del personal. També s'han incorporat quatre visors tèrmics individuals per a augmentar la seguretat en les intervencions en incendis amb baixa o nul·la visibilitat. Es tracta de visors que permeten discriminar les accions a realitzar com la cerca de víctimes o la localització de punts calents.

A més, s'han adquirit dues bombes de primera eixida, dos ventiladors de pressió positiva amb autonomia pròxima a una hora, màscares de protecció respiratòria per a incendis de vegetació, deu noves caputxes de fuita per al rescat de víctimes en incendis que impedeix l'entrada de fum i gasos, quatre nous vestits de protecció química, tres escales telescòpiques aptes per a ús intens i rescat en espais reduïts, lliteres per al desplaçament de ferits en el medi natural, així com renovació de lliteres i d'equips de rescat vertical, entre altres materials. Junt a això, s'han adequat les instal·lacions del Parc de Bombers amb la dotació d'un gimnàs.

En les pròximes setmanes està previst iniciar els tràmits per a la contractació d'un vehicle autobomba urbana pesada i una furgoneta de transport de personal.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències ha destacat que, al costat d'aquestes inversions, “enguany el pressupost recull altres 760.000 euros en noves inversions per a més material tècnic d'extinció d'incendis i per a l'adquisició de nous vehicles per al Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament”. “En només dos anys, s'hauran invertit més de 1,3 milions d'euros per a millorar el material i les condicions de treball dels bombers municipals”, ha recalcat Donate

Te puede interesar
Lo más visto