ITC-AICE impulsa la garantia de qualitat dels productes ceràmics

L'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC-AICE) suma 34 anys garantint la qualitat dels productes ceràmics de la indústria castellonenca

General 11 de febrero de 2022 Redacció Redacció
unnamed (5)

Ja són 34 anys els que l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC-AICE) suma garantint la qualitat dels productes ceràmics de la indústria castellonenca. Concretament, va ser un dels primers i actualment el més antic dels laboratoris espanyols en estar acreditat per ENAC en implantar un Sistema de Garantia de Qualitat l'any 1988, segons la norma UNE-EN ISO/IEC17025 per a les anàlisis i assajos que realitza.

Periòdicament ITC-AICE ha de passar auditories per a mantindre en vigor el seu sistema i poder acreditar la fiabilitat dels assajos amb els quals s'avalua la qualitat dels productes ceràmics sobre els quals practica assajos. En l'actualitat, l'última revisió de la seua certificació per part de l'Entitat Nacional Acreditadora (ENAC) nº2/LE004, és la revisió Ed. nº25 de data 30/07/2021, que contempla ceràmiques, entre les quals s'inclouen argila cuita, productes i constituents, a més d'elements constructius i tancaments en edificació i els seus accessoris i materials no metàl·lics.

S'inclouen assajos realitzats pels Laboratoris de Producte Acabat, Anàlisi Química, Composicions Ceràmiques, Sostenibilitat i Caracterització Físic-Estructural del centre.

Cal destacar que ITC-AICE és l'únic laboratori acreditat a Espanya per a dur a terme assajos sobre aparells sanitaris i banyeres, altres relacionats amb la capacitat d'emissió de pols de materials a granel i per a realitzar assajos sobre materials fotocatalíticos. Aquests últims determinen la purificació de l'aire mitjançant l'eliminació de l'òxid nítric.

Te puede interesar
Lo más visto