Ajuntament i Generalitat ajuden al sector citrícola de Castelló a produir en ecològic i millorar la seua rendibilitat

La Regidoria de Transició Ecològica col·labora amb la Conselleria d'Agricultura en un curs de formació del 28 de febrer al 4 de març

General 11 de febrero de 2022 Redacció Redacció
curs formació horticultura ecològica

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló col·labora amb Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria d'Agricultura i la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre en un nou curs formatiu que té la finalitat d'ajudar el sector citrícola de Castelló a transitar cap a la producció ecològica i millorar la seua rendibilitat. Seran cinc sessions, del 28 de febrer al 4 de març. Les persones interessades es poden inscriure en [email protected] o en el telèfon 964336622.

«En el Pla de Reactivació Agrària que promovem des de la Regidoria una de les línies d'actuació passa per impulsar formació per a potenciar la modernització del sector agroalimentari i atraure nous perfils. Sobre aquest tema, la Conselleria d'Agricultura i la Cooperativa Sant Isidre han organitzat cinc sessions amb l'objectiu d'ampliar els coneixements en l'ecològic perquè les productores i productors de cítrics de Castelló puguen millorar el seu rendiment aportant valor afegit amb la certificació ecològica”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Les jornades constaran de quatre sessions teòriques en el local de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Castelló, situat en el Camí Quadra del Borriolenc,4, i una pràctica en parcel·les de cítrics ecològics. Les classes ensenyaran sobre la producció ecològica, les ajudes públiques existents, la fertilitat del sòl o el tractament davant plagues.

La primera sessió, el dilluns 28 de febrer, es dividirà en dues parts. La Primera, de 17 a 19 hores, tractarà sobre la normativa de producció ecològica, de la mà de Bàrbara Barberá, tècnica del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana); i la segona, sobre la citricultura ecològica com a alternativa, amb Alberto García, tècnic del Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria d'Agricultura.

El dimarts, 1 de març, s'abordarà la importància d'un sòl viu en els cultius, de 17 a 20 hores, de la mà d'Ana García, docent d'Agricultura Ecològica i Tècnica de Compostatge en la Universitat Miguel Hernández.

El dimecres, 2 de març, serà el torn de la fertirrigació comunitària ecològica en els cítrics, amb César Roures, tècnic de la Cooperativa Sant Isidre.

El dijous, 3 de març, Alberto García explicarà el tractament de plagues en la citricultura ecològica, de 17 a 20horas.

I el divendres, 4 de març, de 10 a 13 hores, el curs finalitzarà amb una visita a finques de cítrics ecològics, amb l'acompanyament de Constantí Ortells, tècnic assessor en citricultura ecològica.

Cartell Curs citricultura_page-0001

Te puede interesar
Lo más visto