Vila-real rellança l'Escola d'Igualtat amb una visió integrada, transversal i ampliada a tot l'any

La regidora de l'àrea, Silvia Gómez, presenta una primera programació de conferències, que abordarà qüestions com la perspectiva de gènere en la salut, la participació de la dona en política o la coeducació

General 03 de marzo de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
presentació de l'Escola d'Igualtat

L'Escola d'Igualtat, impulsada per l'Ajuntament de Vila-real en col·laboració amb les associacions locals d'igualtat de manera pionera en 2019, torna després del parèntesi de la covid-19 amb una visió més integrada, transversal i ampliada, amb l'objectiu de mantindre's al llarg de tot l'any per a afavorir la formació i la visibilització de la dona i el seu paper en la societat com a camí cap a la igualtat efectiva. La regidora de l'àrea, Silvia Gómez, i l'agent d'igualtat Ana Moltó, han presentat aquest matí l'Escola d'Igualtat, que arrancarà la setmana que ve amb un primer programa de conferències, coincidint amb la programació commemorativa del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

“L'Ajuntament de Vila-real treballa dia a dia i de manera transversal en la lluita a favor de la igualtat. Tenim clara la necessitat de frenar el masclisme i la violència associada a ell per a aconseguir una societat més justa, amb igualtat d'oportunitats per a totes i tots”, assenyala Gómez, qui, no obstant això, adverteix que “encara queda molta faena per fer”. “No pararem de treballar per a continuar avançant en la lluita contra la violència de gènere i la igualtat”, remarca l'edil. Per a això, l'Escola d'Igualtat replanteja el seu format per a integrar totes aquelles campanyes i activitats que, a través dels diferents departaments municipals i entitats, puguen desenvolupar-se al llarg de l'any per a avançar en el camí per la igualtat i la no discriminació. “Volem una Escola d'Igualtat transversal i integrada, perquè la igualtat ha d'abordar-se des de tots els àmbits, públics i èpoques de l'any”, agrega Gómez.

La primera de les accions d'aquesta nova Escola d'Igualtat arrancarà la setmana que ve, amb un programa de conferències de professionals i expertes d'igualtat, que abordarà qüestions com la coeducació, la dona en la ficció, el moviment LGTBI+, la salut sota la perspectiva de gènere o la participació política. El 9 de març, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, s'impartirà la primera conferència Coeducació Ciutadana, a càrrec de Marta Ledesma; el 23 de març, La igualtat s'aprén en família. Educació en igualtat i corresponsabilitat, impartida per María Cervera; el 6 d'abril, Conéixer la història i evolució del moviment LGTBI. Definició de conceptes. Campanyes de sensibilització i conscienciació. Prevenció d'MTS. Violències cap a les persones LGTBI, a càrrec de Marian Navarro; el 4 de maig, Dones i participació política, conferència que serà impartida per María José Montolio; el 25 de maig, per a commemorar el Dia de la Salut de les Dones, Vita Arrufat impartirà la xarrada Determinants de salut amb perspectiva de gènere; el 8 de juny, Relacions d'igualtat. Coeducació social, tasques feministes per a la ciutadania, amb Ali Brancal; i la programació de conferències de l'Escola d'Igualtat es tancarà el 22 de juny amb Cinema i sèries. Eres les sèries que consumeixes?, impartida per Mercé Galán.

Te puede interesar
Lo más visto