Castelló ofereix assessorament a les comunitats de propietaris per a sol·licitar les noves ajudes per a rehabilitació d'edificis

Habitatge col·labora en la convocatòria que ha publicat aquest dilluns la Generalitat, amb una inversió de 20 milions en la Comunitat

General 05 de abril de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
04-03-2022 María Jesús Garrido i Marc Aparisi

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ofereix assessorament i col·laboració a les comunitats de propietaris perquè tramiten les noves ajudes per a rehabilitació d'edificis que ha convocat aquest dilluns la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i que finança els plans de recuperació de la Unió Europea. Aquest programa pot finançar del 40% al 80% del cost total del projecte amb una quantia màxima de 18.800 euros.

Aquesta nova convocatòria d'ajudes és un programa pioner per a accelerar la rehabilitació dels edificis dels barris populars de la ciutat. Des de l'Ajuntament oferim els serveis de l'Oficina Municipal d'Habitatge per a assessorar i canalitzar les sol·licituds d'ajudes que requerisquen les diferents comunitats de propietaris”, ha destacat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

La tramitació de les ajudes seran promogudes per agents o gestors de rehabilitació, dues figures que contempla la convocatòria per a facilitar la gestió. Aquests gestors seran administradors de finques, arquitectes o empreses del sector. L'Oficina Municipal d'Habitatge informa i assessora a les comunitats de veïns i coordina la comunicació entre propietaris i tècnics tramitadors. Les persones interessades poden informar-se en l'Oficina d'Habitatge de Castelló, a través del correu electrònic [email protected] o el telèfon 669590440.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar les condicions d'accessibilitat, eficiència energètica i conservació d'edificis i complir amb els objectius de descarbonització del Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima 2021-2030. El 64% dels edificis de Castelló van ser construïdes abans de 1979. Per això, la quantitat subvencionable anirà vinculada ala reducció del consum energètic que contemple la proposta.

La quantia màxima d'ajudes per a aquesta convocatòria, que aporta la Generalitat juntament amb el suport del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través de l'Instrument Europeu de Recuperació, Transformació i Resiliència per a la rehabilitació a nivell edifici, ascendeix a 20.873.090 euros en la Comunitat Valenciana.

El termini per a la presentació de la sol·licitud d'ajudes s'iniciarà l'11 d'abril de 2022 i finalitzarà l'1 de desembre de 2022, tots dos inclusivament. La presentació i el procediment de tramitació serà preferentment telemàtic però per a qualsevol consulta es pot contactar amb l'Oficina Municipal d'Habitatge.

Te puede interesar
Lo más visto