Som Castelló reclama que l'Ajuntament active els bombaments per a desguassar davant les inundacions en la Marjalería

Som Castelló reconeix que la “problemàtica” de la Marjalería és “complexa”

General 07 de abril de 2022 Redacció Redacció
16977b90-8514-41ed-aaec-b69ab97cd1d5_16-9-discover-aspect-ratio_default_0
Som Castelló "No podem dir-los als veïns amb un simple haver construït en un altre lloc, perquè l'Ajuntament té dispositius per a traure l'aigua”, reconeix Som Castelló.

Som Castelló (SCS) reclama a l'Ajuntament de Castelló que active els bombaments per a desguassar en la Marjalería davant les inundacions que han patit els habitatges d'aquesta zona de la ciutat després de les últimes pluges patides. El partit municipalista no entén el perquè el consistori no ha posat en marxa els caragols d'Arquimedes ni comparteix els arguments donats pel regidor de Transició Ecològica del consistori, Fernando Navarro, qui argumenta que no es poden fer els bombaments “sol perquè s'inunden els habitatges amb la pujada del nivell freàtic si no hi ha alerta per pluges i en segons que condicions”. Navarro afig que la “regulació dels aiguamolls, encara que no estiguen reconeguts, i la sentència de Benicàssim li impedeixen actuar si no és per a ús agrícola.

Som Castelló reconeix que la “problemàtica” de la Marjalería és “complexa”. No obstant això, “no podem dir-los als veïns amb un simple haver construït en un altre lloc, perquè l'Ajuntament té dispositius per a traure l'aigua”. “Per què no ho fa?”, es pregunta la formació castellonenca. “No podem quedar-nos amb la categòrica afirmació de l'edil, que assenyala que la llei prohibeix dessecar un aiguamoll”, indica SCS. “No es tracta de dessecar l'aiguamoll, sinó donar resposta al problema puntual de les inundacions d'habitatges després de les pluges caigudes, sense esperar a una precipitació abundant per a activar els protocols que posen en marxa els caragols d'Arquimedes”, explica Som Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto