José Martí entrega un document tècnic obert en la primera reunió amb els grups per a aconseguir el pacte de carreteres de la Diputació

Es tracta d'un text que els partits sotmetran a estudi i sobre el que realitzaran els suggeriments i aportacions que estimen convenients en la nova trobada que les parts mantindran a la volta de Setmana Santa

General 15 de abril de 2022 Redacció Redacció
1496-1024
Reunió amb els representants dels grups polítics de la Diputació

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat responsable de l'àrea de Carreteres, Santi Pérez, han mantingut aquesta setmana una primera reunió amb els representants dels grups polítics de la Diputació de cara a la consecució d'un pacte de carreteres per al període 2023-2023. En paraules del president Martí, del que es tracta és de «realitzar una calendarització de les actuacions que s'han d'escometre en els pròxims huit anys perquè els alcaldes i les persones que resideixen en els diferents municipis sàpien quan s'actuarà en cadascuna de les vies». Ha sigut una trobada cordial en el qual han sigut presents Salvador Aguilella i Mari Ángeles Pallarés pel Partit Popular, Pau Ferrando per Compromís i Cristina Fernández per Ciutadans.

L'equip de govern ha entregat, segons Martí «una proposta raonable i real, a executar al llarg de dues legislatures, conforme a una primera valoració de les necessitats existents en les diferents vies de la província». No obstant això, ha insistit que «es tracta d'un document obert, que ara han d'estudiar els grups». La setmana vinent, a la volta de Setmana Santa es convocarà una nova reunió en la qual s'espera que els diferents grups realitzen les seues peticions i suggeriments. El que es pretén és aconseguir un gran acord de consens sobre carreteres, que va ser un dels compromisos adquirits pel president Martí en l'últim debat celebrat en la Diputació sobre l'estat de la província. Encara que no s'ha parlat de terminis per a la rúbrica del document, l'equip de govern creu que si tot flueix com s'espera podria aprovar-se en el ple del pròxim mes de maig.

Prioritats

Segons ha manifestat del diputat Santi Pérez, el document tècnic que s'ha entregat als grups polítics adverteix sobre «la conveniència d'actuar en les carreteres més transitades que es troben en pitjor situació des del punt de vista de la seguretat viària, i en aquelles que són la principal artèria d'accés i eixida d'un municipi». 

En la majoria dels casos «es tractaria d'augmentar l'amplària des dels 4,5 metres actuals als 6,20 metres i en alguns trams fins als 7 metres, perquè siga possible habilitar dos carrils amb dos sentits diferents». A més, es posa l'accent sobre la necessitat de «actuar allí el ferm es trobe en mal estat o calga renovar la senyalització horitzontal i vertical». També es contemplen aspectes relacionats amb els serveis viaris hivernals, l'ampliació de ponts estrets i, fins i tot, la construcció de noves carreteres.

Primeres previsions

Entre les propostes d'actuació efectuades pels tècnics de la institució provincial es contempla «la realització d'obres en vies en mal estat demandades des de fa molt temps pels seus usuaris» com podrien ser, entre altres, la carretera de Sant Rafael a la Sénia, l'accés a la Pobla de Benifassa, la que connecta Pavies amb Figueres i Caudiel, la que uneix Pobla d'Arenós amb la Font de la Reina i Los Calpes, la de Torralba a Ayódar, la de Càlig a Vinaròs o les que van quedar greument afectades per la borrasca Filomena.

Te puede interesar
Lo más visto