Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló convoca ajudes per 250.000 euros per a entitats prestadores de serveis socials

L'alcaldessa destaca la labor que realitzen les associacions i entitats socials en favor del benestar de les persones

General 19/04/2022 Redacció Redacció
17-04-22 Marco y Ribera en rueda de prensa

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, convoca ajudes de fins a 250.000 euros destinades al foment de projectes que realitzen les associacions i entitats prestadores de Serveis Socials durant aquest any 2022. Es tracta d'una línia d'ajudes per a complementar les actuacions dels serveis socials municipals, contribuint a la millora en la qualitat de vida de col·lectius afectats per la desigualtat, la pobresa, l'exclusió social, la marginació i qualsevol forma de discriminació, prevenint la dependència, fomentant la seua autonomia, rehabilitació psicosocial i integració en la societat i facilitar el seu desenvolupament integral i promoció social.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor el treball que realitzen les associacions i entitats en favor del benestar de les persones. “Per això llancem un any més aquesta convocatòria de subvencions que creix respecte a l'any passat per a arribar a més entitats i poder finançar més projectes per a atendre necessitats socials bàsiques o atendre les problemàtiques socials de diferents col·lectius”, ha indicat. En concret, aquesta convocatòria d'ajudes compta amb una partida de 250.000 euros enfront dels 210.000 del passat any.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que els projectes a finançar hauran de desenvolupar-se a la ciutat de Castelló i tindre com a persones beneficiàries a veïns i veïnes de la ciutat. “Poden concórrer aquelles entitats socials sense ànim de lucre i radicades a Castelló l'àmbit d'actuació del qual siga l'acció social en qualsevol dels seus vessants, ja siga preventiva, assistencial, promocional o rehabilitadora”, ha indicat.

En concret, els projectes hauran d'adaptar-se a àmbits d'actuació com el de la prevenció, atenció social i suport a persones en risc o situació de vulnerabilitat; atenció a la família, infància i adolescència; atenció a persones amb discapacitat i dependència; prevenció i atenció a persones amb malalties cròniques i els seus familiars; atenció a persones immigrants, refugiades i asilades; atenció a persones sense llar i ex-recluses; i atenció a persones pertanyents a grups ètnics minoritaris amb especials dificultats.

La convocatòria ha sigut aprovada en Junta de Govern Local i, una vegada publicada en el Butlletí Oficial de la Província, les associacions i entitats interessades tindran 15 dies hàbils per a la presentació de sol·licituds.

Te puede interesar

Lo más visto

El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

Newsletter