Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló aspira a gestionar 8 milions en ajudes per a rehabilitació d'edificis del Programa Barris

L'Ajuntament farà d'agent rehabilitador per a facilitar que les subvencions arriben als edificis vulnerables

Economía 24 de abril de 2022 Redacció Redacció
16-03-2022 María Jesús Garrido, tècnic Oficina Habitatge, Miguel Gil
Programa Barris Està dirigit als edificis més antics construïts en els anys 50 i 60 del segle passat

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló aspira a gestionar 8 milions d'euros fins a 2026 en ajudes per a rehabilitació d'edificis del Programa Barris. L'Oficina Municipal d'Habitatge farà d'agent urbanitzador per a facilitar que les subvencions arriben als edificis vulnerables que més ho necessiten.

La Regidoria destaca que ja està treballant per a canalitzar les ajudes cap a les comunitats de propietaris. El Programa Barris forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya (2021-2026) finançat per la Unió Europea i va ser presentat aquest dimecres per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge.

Està dirigit als edificis més antics construïts en els anys 50 i 60 del segle passat. Les ajudes finançaran obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i incloses els habitatges unifamiliars, i d'urbanització o reurbanització d'espais públics dins d'àmbits denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). Aquests espais seran triats per les entitats locals que faran d’agent urbanitzador i rebran les ajudes per a entregar en els immobles inclosos en els entorns de rehabilitació.

L'Oficina Municipal d'Habitatge ha mantingut reunions amb comunitats de propietaris de barris de Rafalafena, Grau, Grapa i la Guinea, que abasten 800 habitatges, per a assessorar sobre els passos que han de seguir per a optar a les ajudes. Així mateix, ha signat un conveni amb el Col·legi d'Administradors de Finques perquè acompanyen en la sol·licitud d'ajudes dels immobles més vulnerables, i ha indicat els projectes per a presentar-se a la convocatòria.

“El Programa Barris compte amb la major dotació pressupostària dedica ala rehabilitació i és una oportunitat única per a millorar la conservació i l'eficiència energètica en els nostres barris populars. També és una finestra per a incidir en la recuperació econòmica”, ha destacat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Les quanties màximes d'ajuda per habitatge poden aconseguir els 21.400 euros, podent suposar el 90% del cost total si el projecte garanteix una millora de l'eficiència energètica del 60 %. En cas de vulnerabilitat econòmica, la subvenció sumarà una una ajuda personal aconseguint els 26.750 euros en les actuacions amb major estalvi energètic aconseguit.

Te puede interesar

Comisión Diputaciones Cáceres-Foto Familia 1

José Martí i els presidents de diputacions mostren la seua preocupació al Govern d'Espanya perquè els fons europeus no estan arribant als xicotets pobles

Redacció
Economía 05 de octubre de 2022

El president de la Diputació de Castelló ha assistit a Càceres a la reunió de la Comissió de Diputacions Provincials, Capítols i Consells Insulars en la qual han tingut l'ocasió de plantejar davant el Govern d'Espanya la seua preocupació perquè els Next Generation EU no estan arribant als xicotets municipis d'interior

Lo más visto

Newsletter