Castelló aspira a gestionar 8 milions en ajudes per a rehabilitació d'edificis del Programa Barris

L'Ajuntament farà d'agent rehabilitador per a facilitar que les subvencions arriben als edificis vulnerables

Economía 24 de abril de 2022 Redacció Redacció
16-03-2022 María Jesús Garrido, tècnic Oficina Habitatge, Miguel Gil
Programa Barris Està dirigit als edificis més antics construïts en els anys 50 i 60 del segle passat

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló aspira a gestionar 8 milions d'euros fins a 2026 en ajudes per a rehabilitació d'edificis del Programa Barris. L'Oficina Municipal d'Habitatge farà d'agent urbanitzador per a facilitar que les subvencions arriben als edificis vulnerables que més ho necessiten.

La Regidoria destaca que ja està treballant per a canalitzar les ajudes cap a les comunitats de propietaris. El Programa Barris forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya (2021-2026) finançat per la Unió Europea i va ser presentat aquest dimecres per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge.

Està dirigit als edificis més antics construïts en els anys 50 i 60 del segle passat. Les ajudes finançaran obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i incloses els habitatges unifamiliars, i d'urbanització o reurbanització d'espais públics dins d'àmbits denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). Aquests espais seran triats per les entitats locals que faran d’agent urbanitzador i rebran les ajudes per a entregar en els immobles inclosos en els entorns de rehabilitació.

L'Oficina Municipal d'Habitatge ha mantingut reunions amb comunitats de propietaris de barris de Rafalafena, Grau, Grapa i la Guinea, que abasten 800 habitatges, per a assessorar sobre els passos que han de seguir per a optar a les ajudes. Així mateix, ha signat un conveni amb el Col·legi d'Administradors de Finques perquè acompanyen en la sol·licitud d'ajudes dels immobles més vulnerables, i ha indicat els projectes per a presentar-se a la convocatòria.

“El Programa Barris compte amb la major dotació pressupostària dedica ala rehabilitació i és una oportunitat única per a millorar la conservació i l'eficiència energètica en els nostres barris populars. També és una finestra per a incidir en la recuperació econòmica”, ha destacat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Les quanties màximes d'ajuda per habitatge poden aconseguir els 21.400 euros, podent suposar el 90% del cost total si el projecte garanteix una millora de l'eficiència energètica del 60 %. En cas de vulnerabilitat econòmica, la subvenció sumarà una una ajuda personal aconseguint els 26.750 euros en les actuacions amb major estalvi energètic aconseguit.

Te puede interesar
Lo más visto