Benicàssim continua intensificant els treballs de neteja en barrancs urbans i perímetre de les urbanitzacions de muntanya

Els treballs engloben tasques de prevenció davant possibles incendis forestals i labors de mitigació per a pal·liar la proliferació de mosquits en la zona

General 26 de abril de 2022 Redacció Redacció
brigada de mitigación barranco de la Parreta
Brigada de mitigació barranc de la Parreta S'ha actuat en el barranc de la Parreta al seu pas per les urbanitzacions de la Parreta i Montornés

Benicàssim continua intensificant les labors de neteja de la trama urbana dels barrancs i de manera concreta en el perímetre de les urbanitzacions de muntanya, tant per a previndre possibles incendis com per a pal·liar la proliferació de mosquits que a causa de l'aigua estancada, es produeixen en els racons dels propis barrancs.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “amb l'arribada del bon temps intensifiquem les labors de neteja i manteniment adequat i correcte de la trama urbana dels barrancs, així com del cinturó perimetral de l'entorn de les urbanitzacions de muntanya per a garantir, d'una banda, la seguretat dels propis veïns davant possibles incendis forestals i, per un altre, per a efectuar un tractament intensiu en aquells punts del barranc susceptibles de cúmuls d'aigua estancada per les pluges de primavera i contribuint així a mitigar la proliferació de mosquits en la zona”. La primera edil ha afegit que “anar de la mà amb la resta d'administracions per a coordinar les labors de neteja en aquests espais és fonamental per a poder tindre un correcte manteniment, augmentar la seguretat i minimitzar els riscos”.

Quant a les actuacions executades, la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, ha informat que les brigades de mitigació ja han finalitzat la faixa perimetral de seguretat a les urbanitzacions de muntanya (Montornés, Las Palmas i Montemolino). “Aquesta faixa de seguretat o tallafocs ha perimetrat l'entorn de les citades urbanitzacions, executant un desbrossament selectiu de la vegetació, així com el refaldat d'arbres (majoritàriament pins), i tala d'alguns exemplars que el requerien per la seua proximitat excessiva cap a habitatges unifamiliars”, ha indicat Llobell.

També s'ha actuat en el barranc de la Parreta al seu pas per les urbanitzacions de la Parreta i Montornés i els treballs també inclouen la neteja d'aquells residus urbans que puguen aparéixer. 

Recordar que en la lluita contra la proliferació de mosquits, l'Ajuntament de Benicàssim també actua en embornals i zones susceptibles de registrar aigua estancades, llocs susceptibles de convertir-se en nínxols de generació de larves i mosquits. Aquestes actuacions formen part de les labors de revisió i tractaments larvicides que realitza el consistori de manera setmanal per a atallar qualsevol focus de mosquit que puga registrar-se. A més de les tasques realitzades en espais públics setmanalment, l'empresa encarregada del control de plagues també du a terme labors de detecció de focus en espais amb baix o nul manteniment i que puguen ser llocs de cria larvària, per a així avisar als propietaris que prenguen les mesures necessàries per a contribuir, des de la seua responsabilitat individual, en la lluita contra el mosquit.

Te puede interesar
Lo más visto