Santi Pérez i Lluïsa Monferrer destaquen l'aposta de ‘ Huhtamak’ a la Plana Baixa per l'ocupació femenina

Els dos integrants de l'equip de José Martí en la Diputació de Castelló també han visitat el Museu Faller i Refugi Antiaeri a Borriana

General30 de abril de 2022RedaccióRedacció
jij

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i la diputada Joventut, Lluïsa Monferrer, han visitat la seu de Huhtamaki a Nules, companyia finlandesa que en 2020 va celebrar el seu primer centenari i que té presència en aquesta localitat des de 1991. En l'actualitat dona treball a 400 persones, majoritàriament dones i de la comarca, encara que amb l'ampliació de les seues instal·lacions estan previstes 130 persones noves contractacions. Es tracta d'una empresa que té presència en 36 països del món, en els quals compta amb 80 plantes. Actualment fabrica envasos de paper, fibra modelada i plàstic per a aigua, cervesa i alimentació, tenint entre els seus clients a importants signatures com Hacendado.

Al final de la visita, Pérez ha destacat «la importància d'una fàbrica d'aquestes dimensions a la comarca de la Plana Baixa», així com «l'esforç que realitza la companyia en matèria de sostenibilitat» amb la substitució del plàstic procedent del petroli pel qual sorgeix de la canya de sucre.

Per part seua, Monferrer ha posat el focus en el fet que «la majoria de les persones contractades siguen dones, que haja sigut una de les primeres empreses de la Comunitat Valenciana a tindre un pla d'igualtat i que en el comité de direcció hi haja quatre dones i dos homes».

Museu faller de Borriana

Santi Pérez i Lluïsa Monferrer també s'han dirigit a la localitat de Borriana, on al costat de l'alcaldessa, Maria Josep Safont, han visitat el Museu Faller i el Refugi Antiaeri.

Monferrer ha destacat que el museu és l'únic de la seua categoria a la província, on s'ha realitzat una important labor de recollida i digitalització de documentació històrica que permet als visitants accedir als llibrets de falla amb un sol clic, datant el més antic de 1928.

El recinte compta amb diferents seccions amb exposicions de teles de vestits, ninots indultats, adreços antics o una fotografia de la primera fallera major, Milagros López Juan, que va exercir el càrrec en 1936. Després de la guerra, les seues secesoras van passar a denominar-se reines falleres. També es recorda a les comissions falleres que un dia van existir i que ja han desaparegut.

Refugi antiaeri de Borriana

El refugi antiaeri de Borriana ha sigut rehabilitat per l'Ajuntament de la localitat, una actuació que ha comportat una inversió de 200.000 euros. Actualment, en ell s'estan fent treballs de cerca d'eixides a la superfície. A més, en 2022 s'iniciarà un projecte d'audioguies que inclourà sons de bombes i alarmes perquè els visitants puguen experimentar sensacions pròximes a les de les persones que el van utilitzar en el seu moment per a posar-se a resguard dels bombardejos.

Te puede interesar
Lo más visto