Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló implica la ciutadania en una jornada per a avançar en un model alimentari sostenible, saludable i just

La iniciativa de la Conselleria Agricultura i l’Ajuntament congrega a més de 30 persones

General 07 de mayo de 2022 Redacció Redacció
04-05-2022 jornada model alimentari agroecològic

Més de 30 persones han assistit aquesta setmana a una jornada que ha posat de manifest la necessitat d'avançar cap un model alimentari agroecològic saludable i just i un consum responsable i de proximitat. La iniciativa ha sigut organitzada per la Conselleria d'Agricultura amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló.

“Aquesta activitat ha sigut una oportunitat per a implicar la ciutadania en la transició cap a un sistema alimentari alimentari, un model que permet un alimentació saludable, genera economia local, dignifica el treball de l’agricultor i protegeix el paisatge”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La jornada ha comptat amb les intervencions d'Alberto García, tècnic del Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria d'Agricultura; Dolores Raigón, doctora enginyera agrònoma de la Universitat Politècnica de València; i representants de projectes agroecològics com Esther Paulo, dee la Fundació Novessendes, i Manolo Bacas, de Ecograu.

La cita ha posat en relleu la importància de transitar cap a un sistema productiu i alimentari agroecològic per a combatre el canvi climàtic i millorar la qualitat de vida de la ciutadania. També s'ha destacat que aquest model és una oportunitat per a augmentar la rendibilitat econòmica, millorar les condicions de les productores i caminar cap a la sobirania alimentària amb un consum de proximitat i de temporada. S'han ressaltat, així mateix, els beneficis que comporta quant a la millora de la qualitat del sòl,l'ús de l'aigua, la reducció del consum energètic o la conservació de la biodiversitat.

En l'organització també han col·laborat la Unió de Consumidors de Castelló, la Xarxa d’Agroecologia de Castelló, el Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) i la Cooperativa Sant Isidre.

La iniciativa ha tingut l'objectiu deposar en valor el producte ecològic, local i de temporada per a fomentar un sistema alimentari que promoga persones saludables i un planeta sa.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter