Dolores Corella: «La pandèmia ens ha conscienciat que si no hi ha investigació no es pot fer prevenció»

La investigadora d’Onda, mèrit innovador del Dia de la Província de 2022, destaca l’aportació de la ciència a la societat i reivindica que es reconega el treball que hi ha darrere

General 14/05/2022 Redacció Redacció
corella_dolors_1

La Diputació de Castelló farà entrega aquest dissabte, Dia Oficial de la Província, de la medalla al mèrit a la innovació a la investigadora Dolores Corella. Natural d’Onda, Corella ha esdevingut una de les figures preeminents i amb major projecció de la ciència castellonenca.

En un vídeo elaborat per la Diputació amb motiu del Dia de la Província, Dolores Corella ha destacat el paper de la ciència com una de les majors fonts de progrés i benestar, alhora que reivindica que es dignifique la professió i es reconega el valor i el treball que hi ha darrere de cada avanç científic. «La pandèmia ens ha conscienciat que si no hi ha investigació no es pot fer prevenció. Quan una malaltia no té tractament les taxes de mortalitat són més altes».

La científica porta sobre les seues esquenes una àmplia trajectòria en investigació biomèdica. En l'àmbit acadèmic, és catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública per la Universitat de València, sent la seua passió la investigació genòmica. Actualment centra la seua tasca investigadora en l’obertura de noves vies per a lluitar contra la obesitat a través de dietes que donen rellevància al sabor dels aliments». Per la seua gran aportació a la ciència ha sigut mereixedora el 2018 amb el prestigiós premi Jaume I.

«Per a mi és un immens orgull que la Diputació haja pensat en mi per a aquest premi. Els científics som dels més agraïts amb aquests reconeixements perquè treballem en unes condicions molt difícils».

La cerimònia de lliurament de les distincions tindrà lloc aquest dissabte al Teatre Municipal. Una cita molt especial en coincidir en el 200 aniversari de la constitució de la primera corporació provincial. A banda d’aquest reconeixement se n’entregaran quatre més: el Mèrit a la Cultura, a Pilar Dolz; el Mèrit a l’Esport, a Sebastián Mora; el Mèrit a la Solidaritat, a Creu Roja; i l’Alta Distinció, al CD Castellón.

Te puede interesar
Lo más visto