Justícia participa en un projecte de formació contra l'abús sexual infantil per al professorat

Les Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte informaran cent docents valencians sobre els protocols d'atenció als menors

Educació 29 de mayo de 2022 Redacció Redacció
GemmaFajardo_Sec_GVA

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València han posat en marxa un projecte europeu de formació contra l'abús sexual infantil per al professorat de 100 escoles de la Comunitat Valenciana. El projecte EDUCAP estableix un pla pilot per a complir les directives europees que obliguen a formar als professionals de l'ensenyament en matèria de violència sexual contra la infància.

El director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, ha considerat que "la formació del professorat en els instruments existents per a la prevenció i la detecció de delictes contra col·lectius vulnerables és crucial" i ha explicat que "la xarxa de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte participa en aquest projecte proporcionant informació dels protocols existents per a l'assistència a víctimes menors en tota mena de delictes i, en particular, les agressions sexuals".

Tal com ha assegurat Añón, aquesta iniciativa forma part de les funcions de les Oficines d'Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD) que estableix l'Estatut de la víctima de 2015 i també la Llei orgànica 8/2021, de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència.

En col·laboració amb Save the Children, la Universitat de Barcelona i la Universitat Carles III de Madrid, s'ha creat un equip format per professionals de dret, psicologia i educació amb l'objectiu d'elaborar un programa de formació per a combatre l'abús sexual contra la infància. El Parlament Europeu ha reconegut que l'abús i l'explotació sexuals constitueixen violacions greus dels drets humans.

Te puede interesar
Lo más visto