Bravo destaca la inversió de 900.000 euros en l'eliminació de barreres físiques i sensorials en els jutjats valencians

La consellera anuncia la creació d'Unitats d'Atenció Social en els jutjats de Castelló i Alacant

Política 16 de junio de 2022 Redacció Redacció
juzgados

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que la inversió de més de 900.000 euros en l'eliminació de barreres físiques i sensorials en les seus judicials de la Comunitat Valenciana, així com altres iniciatives com la del facilitador dels jutjats, les unitats d'Atenció Social o el servei de lectura fàcil han servit per a "garantir que ni l'entorn ni les prestacions de l'Administració de Justícia siguen inaccessibles per a les 318.381 persones amb diversitat funcional que viuen en la Comunitat Valenciana".

Bravo s'ha expressat en aquests termes durant la seua intervenció en la reunió del Fòrum Justícia i Discapacitat que s'ha celebrat aquest dijous, on també ha destacat que la Comunitat Valenciana ha sigut la primera autonomia "a configurar un model propi de Justícia accessible i inclusiva que ja és un referent". Tant és així que, segons ha recordat la consellera "en el moment en el qual es va promulgar la Llei 8/2021 per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seua capacitat jurídica-, algunes de les mesures que incloïa aquesta norma ja estaven implantades en els nostres jutjats".

El Fòrum Justícia i Discapacitat va ser constituït en 2017 i en ell estan representats, a més de la Generalitat, els operadors jurídics i les associacions i entitats de persones amb discapacitats. Entre les seues funcions està la formulació de propostes per a millorar l'accessibilitat de l'Administració de Justícia en les tres províncies.

Tal com ha recordat la consellera, fruit d'aquest fòrum va ser l'informe on es detallaven disfuncions en accessibilitat en 33 seus judicials valencianes per a les quals es va dissenyar i s'està executant un pla d'eliminació de barreres amb una inversió de 900.000 euros per a adaptar entrades, ascensors i lavabos. També s'han instal·lat bucles magnètics per a ajudar a les persones amb discapacitat auditiva i disposat itineraris i senyalització accessible visual, acústica i tàctil de tots els serveis judicials.

En aquest sentit, la consellera ha assegurat que "a la fi de 2023" hauran finalitzat les reformes d'adaptació de 23 edificis i, dos anys després, "hauran conclòs les obres de les 33 seus que assenyalava l'informe" amb el que totes les instal·lacions judicials de la Comunitat Valenciana seran completament accessibles.

Te puede interesar
Lo más visto