L'incendi forestal en el terme municipal de Venta del Moro ha cremat ja 800 hectàrees

Més de 300 efectius terrestres i 20 aeris treballen en l'extinció del foc

General 04 de julio de 2022 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2022-07-04 at 7.06.48 PM

El municipi de Venta del Moro, situat a l'interior de la Província de Valencia, protagonitzava en la jornada d'ahir un incendi forestal que va ser declarat passades les quatre de la vesprada prop del quilòmetre CV-455 a l'entorn del Parc Natural de les Hoces del Cabriel. Aquest va ser provocat per un llamp durant la tempesta seca que es va propiciar en el municipi.

Segons fonts oficials de l'equip d'emergències 112, l'incendi estava estabilitzat aquest matí passades les dotze del migdia. Però les condicions meteorològiques que es manifestaven en vent de ponent, poca humitat i altes temperatures han fet que aquesta mateixa vesprada l'incendi es reactivara al voltant de les quatre de la vesprada sent necessària establir la situació 2 del Pla Especial Enfront del Riscos d'Incendis Forestals, sol·licitant ajuda a la Unitat Militar d'Emergència i altres mitjans de Castella-la Manxa.


Les flames s'han acostat fins a les primeres edificacions de la pedania de Casas de Moya, on els veïns han decidit marxar per la ràpida propagació de les flames i la presència del fum i cendra. Alguns d'ells tornaran aquesta nit a dormir a casa, ja que s'espera que les condicions milloren aquesta matinada i la direcció del foc siga una altra encara que existeix un gran risc que aquest es dirigisca directe al cor del Parc Natural. Els efectius d'emergència continuaran treballant tota la nit amb la finalitat d'extingir l'incendi al més prompte possible.

Te puede interesar
Lo más visto