Trobades més de 1.000 peces arqueològiques en un domicili valencià després d'un registre per tràfic de drogues

 La Guàrdia Civil ha detingut a Guadassuar (València) a un home per delictes contra el patrimoni, contra la salut pública i per tinença il·lícita d'armes

Successos 18 de julio de 2022 Redacció Redacció
2022-07-16_op_onkel_01

La Guàrdia Civil ha trobat més de 1.000 peces arqueològiques en un domicili particular de Guadassuar (València) durant un registre del mateix per un cas de tràfic de drogues. 

Els agents han trobat restes arqueològiques de ceràmica -com a taulells, atuells i bols-, que daten entre els segles XII i XVIII. Algunes de les peces es trobaven disposades sobre taules de treball per a la seua classificació i restauració, mentre que unes altres es trobaven ja restaurades i exposades en diferents zones del domicili.

Pel fet que aquests efectes podrien ser procedents d'una altra mena de delictes com és el delicte contra el patrimoni històric, els guàrdies civils encarregats del registre, paralitzen el mateix i sol·liciten ampliació de l'autorització, per a poder continuar amb la investigació d'aquests nous delictes.

Una vegada concedida aquesta nova autorització, tècnics de la Inspecció de Patrimoni Històric Artístic de la Direcció Territorial d´Educació, Cultura i Esport de València de la Generalitat Valenciana confirmen que aquesta troballa podria tractar-se d'un de les troballes més rellevants, almenys a la Comunitat Valenciana, trobant peces úniques i d'incalculable valor entre els efectes. 

La Guàrdia Civil ha detingut a un home de 68 anys pels delictes contra el patrimoni històric, contra la salut pública -tràfic de drogues- i tinença il·lícita d'armes, ja que durant el citat registre els agents van confiscar una escopeta i un fusell sense la preceptiva documentació.

A més, durant el registre s'han trobat 13 ruscos, algunes d'elles amb el número esborrat i amb abelles en el seu interior. 11 de les aquestes ruscos havien sigut robades en la localitat de Buenache de la Serra (Conca) i les altres dues a Guadassuar (València).

Les restes arqueològiques han sigut entregats Museu Municipal d'Alzira, valorant la troballa de gran interés cultural i econòmic, i que s'han localitzat peces de l'edat romana i dels segles del XII al XVIII, entre altres.

Te puede interesar
Lo más visto