La Generalitat millora la seguretat per als vianants en la CV-194 en el municipi d'Argelita

La Conselleria d'Obres Públiques està executant un passeig per als vianants en la zona fins a la Font del Sabinar

General 20 de julio de 2022 Redacció Redacció
220718_POL_foto_argelita (1)

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està executant les obres d'un nou passeig per als vianants en la CV-194 en el municipi d'Argelita.

L'objecte d'aquests treballs, que compten amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i l'Ajuntament d'Argelita, és adequar l'espai entre el marge de la carretera que bufona amb el talús de la muntanya i les cunetes de drenatge entre el municipi d'Argelita i la Font del Sabinar per a donar solució als problemes de seguretat viària que existien en aquesta travessia.

El passeig de formigó que s'està construint té una amplària mitjana de 1,20 metres i 700 metres de longitud, entre el municipi i la connexió de la CV-194 amb la CV-193, carretera que uneix Argelita amb Llucena.

A més, el departament que dirigeix Rebeca Torró s'ha encarregat de la col·locació de la infraestructura situada sota el passeig per a la posterior instal·lació de línies elèctriques i conduccions d'aigua potable, que permetrà dotar de serveis a la Font del Sabinar i al municipi. També millorarà el drenatge d'aigua de pluja a través de col·lectors i instal·lació d'embornals de recollida d'aigua.

Aquesta obra, en la qual la Conselleria ha invertit 200.000 euros, s'emmarca dins dels objectius de la Generalitat de millorar l'accessibilitat, mobilitat i seguretat viària dels municipis de l'interior de la Comunitat Valenciana.

Travessia fins a la Font del Sabinar

La carretera CV-194, que pertany a la Xarxa Local de Carreteres de la Comunitat Valenciana, en arribar al municipi d'Argelita adquireix les característiques de travessia durant una longitud d'uns 600 metres.

Aquesta carretera discorria en paral·lel al riu Argelita en direcció a la localitat de Ludiente amb una secció d'entre 6 i 7 metres d'amplària, un carril per a cada sentit de circulació i a mig vessant encaixat entre el riu i el talús de la muntanya, per la qual cosa existia molt poc espai tant per a la circulació de cotxes, com per a la de vianants, així com per a la instal·lació de serveis com l'electricitat o l'aigua potable.

A més, en concret, en el punt quilomètric 10+900 de la CV-194 es troba la Font del Sabinar, des d'on s'alimenta d'aigua potable a la població d'Argelita i cap a on els veïns i veïnes solen dirigir els seus passejos de manera habitual. A causa de l'estretor de la carretera i a les poques opcions d'aconseguir espai, existia molta dificultat per a portar l'alimentació elèctrica a la Font del Sabinar i molt perill en els passejos.

Te puede interesar
Lo más visto