La Generalitat amplia a tots els sectors econòmics l'ajuda de 300 euros per a persones autònomes i prorroga el termini fins al 29 de juliol

Arcadi España: “Volem arribar al major nombre de beneficiaris i beneficiàries per a ajudar-los a fer front a la pujada de preus de l'energia”

Economía 22 de julio de 2022 Redacció Redacció
220721_HAC_foto_ampliacio_ajudes_autonoms

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat l'ampliació, a tots els sectors econòmics, de l'ajuda directa de 300 euros per a persones autònomes prevista en el Pla Reactiva per a pal·liar l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, i la pròrroga del termini de sol·licitud de la mateixa fins al 29 de juliol.

“Volem arribar al major nombre possible de beneficiaris i beneficiàries. Som conscients que el col·lectiu de persones autònomes l'està passant malament. Vam estar al seu costat per a ajudar-los a fer front a la crisi derivada de la COVID-19 i ho estarem ara ajudant-los a fer front a les conseqüències de la guerra d'Ucraïna”, ha explicat el conseller.

Segons Arcadi España, “la Comunitat Valenciana ha sigut tradicionalment una terra d'emprenedores i emprenedors i el col·lectiu de persones autònomes constitueix un grup d'activitat clau del nostre teixit productiu. Des del Consell, som conscients d'aquesta realitat i estem compromesos a ajudar-los a superar la situació actual”.

El conseller ha revelat que en tot just quatre dies, des de l'obertura del termini de les ajudes, s'han rebut quasi 60.000 sol·licituds de cita prèvia “el que revela l'acceptació que ha tingut la mesura entre les persones autònomes”.

Arcadi España ha explicat que els tècnics de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic preparen en aquests moments la modificació de les bases reguladores i l'ampliació del termini de sol·licitud de les ajudes, que inclouran a la totalitat d'epígrafs de l'IAE, abans es contemplaven 343, i podran sol·licitar-se fins a les 00 hores del 29 de juliol.

Col·laboració amb associacions del sector

El titular d'Hisenda ha assenyalat que l'ampliació de les ajudes es realitza també atesa la petició de les associacions del sector. “Hem mantingut un contacte permanent amb els representants dels treballadors per compte propi i hem escoltat les seues reivindicacions”, ha indicat.

“En el seu moment - ha continuat Arcadi España- van participar en el disseny de les primeres ajudes i ara també estan col·laborant amb nosaltres ultimant els detalls de la nova convocatòria. Volem comptar amb ells i que l'ajuda siga realment útil i arribe al major número persones”.

El conseller d'Hisenda ha recordat també que “l'ajuda està dissenyada perquè siga compatible amb la subvenció de 200 euros per a persones físiques de baix nivell d'ingressos i patrimoni del Govern central”, per la qual cosa podran ser acumulatives.

Característiques i requisits

Les ajudes directes per a persones autònomes de 300 euros de la Generalitat s'abonaran en un únic pagament a aquelles persones físiques que tinguen el seu domicili fiscal en la Comunitat Valenciana, que acrediten mitjançant una declaració responsable que s'han vist afectades econòmicament per l'increment dels costos energètics en un import igual o superior a 300 euros, que estiguen donades d'alta en el Règim Especial d'Autònoms des d'abans del 24 de febrer de 2022, inclòs aquest dia, i que hagen continuat donades d'alta fins a la data de publicació de la convocatòria en el DOGV.

Te puede interesar
Lo más visto