Castelló manté obert fins al 8 d'agost el període per a al·legar al projecte de retirada de la ZAS de les tasques

L'Ajuntament contempla mesures correctores per a evitar que es tornen a generar molèsties per contaminació acústica

General 25 de julio de 2022 Redacció Redacció
imagen-zona-tascas-Castello
Font: Actualitatvalenciana.com

L'Ajuntament de Castelló manté obert fins al 8 d'agost el període d'al·legacions al projecte de retirada de la Zona Acústicament Saturada de les tasques. L'exposició al públic del cessament de la ZAS es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el 8 de juliol i des de llavors les persones interessades tenen un mes per a presentar les seues propostes.

El Govern local ha iniciat l'eliminació de la ZAS després de constatar els últims mesuraments realitzats en la zona que el nivell de soroll se situa per davall del màxim establit per la legislació. La retirada contempla, no obstant això, una sèrie de mesures correctores per a evitar molèsties per contaminació acústica i conciliar la singularitat del consum en la via pública en l'espai de les tavernes amb el dret al descans dels veïns.

Així, limita el consum en l'exterior de les tasques fins a les 22 hores, seguint a partir d'aqueixa hora a l'interior dels locals fins a l'horari de tancament establit per la normativa autonòmica. Els serveis municipals de neteja realitzaran la feina de casa de recollida a les 22.30 hores per a evitar un afecció per soroll, i continuarà la suspensió en la concessió de noves llicències d'activitats que impliquen la venda d'aliments i begudes.

Finalment, es realitzarà una campanya per a sensibilitzar a la ciutadania sobre l'impacte negatiu que provoca la contaminació acústica al mateix temps que s'instal·larà un semàfor acústic a fi de conscienciar a la població.

Una vegada finalitze el període d'exposició al públic, els serveis municipals estudiaran les al·legacions presentades, i una vegada es responguen el Ple abordarà l'aprovació de la retirada de la ZAS.

Aquestes mesures es revisarà en un termini màxim de dos anys.

L'expedient es podrà consultar en l'edifici de Quatre Cantons, al carrer Enmig 82, de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00 hores, fins al 8 d'agost.

Te puede interesar
Lo más visto