Igualtat ha recolzat en la seua emancipació a 519 persones joves tutelades i extutelades a través de les oficines Mentora

Aitana Mas destaca el paper d'aquest servei per a ajudar a aquests i aquestes joves a “preparar-se per a una vida independent i completar el seu procés d'inclusió social i laboral”

General24 de agosto de 2022RedaccióRedacció
220722_VICE_foto_AMas_pleconsell_Alicante

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha informat que les oficines Mentora “han realitzat en el primer semestre d'enguany un total de 519 atencions a l'emancipació i autonomia personal de persones joves que han sigut o encara són tutelades per la Generalitat, però que ja es troben pròximes a la majoria d'edat”.

Les persones destinatàries de les oficines Mentora són persones joves ex tutelades per la Generalitat d'entre 18 i 25 anys, o bé de 16 a 18 i encara tutelades per l'Administració autonòmica o que han finalitzat una mesura judicial.

La finalitat d'aquest servei “és coordinar i impulsar el procés de suport i orientació en el període de transició a la vida independent i autònoma de la població jove que, a causa de la seua situació de vulnerabilitat i dependència, requereix d'una atenció especialitzada d'acompanyament i seguiment”.

En aquest sentit, Aitana Mas ha destacat la importància de la labor desenvolupada per aquest servei de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a ajudar a aquests i aquestes joves a “preparar-se per a una vida independent i completar el seu procés d'inclusió social i laboral”.

Aquestes oficines integren, juntament amb les llars d'emancipació, la Xarxa Pública d'Emancipació posada en marxa per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en compliment de la Llei de Drets i Garanties de la Infància i l'Adolescència. Per al seu finançament, la Generalitat ha destinat aquest any 4,8 milions d'euros.

L'accés al programa és tant per a xics i xiques que resideixen en Llars d'Emancipació com per als que estan fora d'aquesta xarxa, i inclou en tots els casos un procés d'atenció individualitzada i adaptada a les característiques personals de cada persona jove.

Aquelles persones joves que resideixen en la xarxa de Llars d'Emancipació reben a més allotjament i desenvolupament personal, i se'ls garanteix una adequada prestació dels serveis de manutenció, vestuari, higiene i seguiment sanitari.

L'objectiu del projecte d'emancipació és donar suport al seu procés de transició a la vida adulta fins com a màxim els 25 anys, i sempre que existisca un compromís i actitud d'esforç per a la seua plena inserció social i laboral i autonomia personal.

Per a aconseguir aquests objectius el programa compta amb professionals especialistes que faciliten la connexió transversal amb els recursos que permeten el creixement personal integral de les persones joves per a l'accés a una vida independent, sempre al costat de l'esforç i tenacitat de cadascuna d'elles.

Nombre d'atencions

Les oficines Mentora, que van entrar en funcionament al juny de 2019, han atés durant el primer semestre d'enguany a un total de 519 joves, dels quals 135 resideixen a la província de Castelló, 206 ho fan en la de València i 178 en la d'Alacant. Del total de joves atesos, 389 són homes i 130 dones.

L'atenció de les oficines Mentora té caràcter ambulatori i es treballa conjuntament amb les llars d'emancipació oferint una atenció legal i administrativa; suport psicològic, atenent tant aspectes emocionals com psicològics; assessorament i acompanyament de cerca d'ocupació i adequació laboral; seguiment socioeducatiu de manera coordinada i conjunta amb els serveis socials municipals i atenció a la diversitat familiar i sexual.

Te puede interesar
Lo más visto