Peníscola recupera "Xancles i tapes", la ruta gastronòmica més fresca de l'estiu

Aquesta XV edició començarà el dia 1 de setembre i arriba carregada de premis

General 27 de agosto de 2022 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2022-08-26 at 12.23.04 PM

Amb el mes de setembre arriba a Peníscola la 15a Edició de la Ruta Gastronòmica Xancles i Tapes, després de dos anys d'absència obligada per la crisi sanitària del Covid. 

Des del dia 1 i durant una setmana un total de vuit bars, restaurants i tavernes de la ciutat oferiran, als qui els visiten, 2 tapes a concurs, amb la qual cosa seran 16 les propostes culinàries que opten a premi. Les persones que desitgen realitzar la Ruta poden recollir un dels 20.000 fullets que s'han preparat en cadascun dels 100 establiments on s'han repartit i anar, local per local, degustant i gaudint cada tapa. Quan hagen acabat la Ruta s'han d'acostar a l'Oficina Central d'Informació i Turisme on, després d'emplenar un xicotet formulari de qualitat i valorar les tapes, els entregaran el regal que els corresponga, juntament amb un parell de xancletes. El preu de la tapa + consumició és de 4 euros. 

"Estem molt contents de recuperar esdeveniments com aquesta ruta, molt valorada tant pels establiments participants com pels comensals, que a més de provar les creacions gastronòmiques dels nostres xefs en format tapa, poden aconseguir múltiples premis a més de les ja conegudes xancletes de la ruta" ha declarat la regidora de l'àrea, Raquel París.

15 anys de Xancles i Tapes, una ruta exigent i singular

"Aquesta Ruta és un dels clars exemples on es pot observar que la iniciativa privada, recolzada per l'empresariat local i per l'administració, pot donar lloc a resultats excel·lents" ha manifestat Marc Blanco, de l'organització. 
Durant els tretze anys precedents l'empresa organitzadora, TodoPeñiscola, ha anat prenent decisions secundades per la majoria dels participants i amb l'única fi de millorar. La primera d'aquestes va ser limitar l'espai, podent només participar locals pròxims al nucli antic, i així facilitar que es puga realitzar la ruta completa a peu. 
Des de 2010 també s'exigeix un mínim d'hores en el qual els locals han de servir les tapes (3.30 hores/dia). En la vuitena edició es va introduir l'obligació d'obtindre com a nota mínima un 4 per a poder participar en posteriors edicions i, des de la desena edició, es va decidir unificar el vi que se servirà en la ruta.
Tot això ha donat lloc al fet que en les passades edicions els locals hagen servit de mitjana 600 tapes per edició, passant de les 1.800 tapes servides en 2006 (225 tapes per local), a les 12570 (785 tapes/local) de l'edició 2017 i en l'última edició es van servir 8115 (901 tapes/local) sent la mitjana de tapes més alta de totes les edicions. 
L'èxit el corroboren les enquestes de satisfacció, les quals llancen resultats excel·lents durant els últims 5 anys: més del 90% dels clients que realitzen la ruta valoren la iniciativa com MOLT BONA o BONA. 

Bodegas Torres, Patrocinador Oficial de la Ruta

Bodegas Torres tornarà a ser el patrocinador oficial de la Ruta. Els locals participants serviran els mateixos vins als seus clients: Verdeo, 22 Pies Crianza i Celeste Roble.
Verdeo: Vi color daurat pàl·lid. Fragant i fresc, amb fines notes vegetals (fenoll) i afruitades (mandarina). En boca és ferm, intens, amb delicada acidesa i una nota especiada que recorda l'anís.

22 Pies Crianza: Color roig cirera picota, de bona capa. En nas destaca per la seua intensitat i fins aromes a fruits rojos, sobre un fons d'elegants torrats i especiats fruit de la seua criança en barrica. En boca és fresc, resultat del seu equilibri d'àcids, i elegant i fi, a causa de la maduresa dels seus tanins. De postgust llarg i persistent 
Celeste Roble: Color cirera fosc i cobert. Intens aroma de fruits negres (mores silvestres) sobre un fons pansificat (prunes seques) i torrat molt agradable. En boca és vellutat, amb taní deliciós i ben madur, i una elegant estructura.

Locals participants i tapes a concurs

Aquesta és la relació de bars, tavernes i restaurants que participaran en la Ruta, i el nom de les tapes a concurs: 

1. PURA VIDA
Platja Sud
Se servirà en tot el local. Horari: de 13:00h a 16:30h
- Ramón El Boquerón/ Maridatge: Verdeo 
- Pura: Verdeo/ Maridatge: Verdeo
Vins: Verdeo 


2. LA MAR SALÁ 
Plaza Antonelli, s/n. 
Només en la barra i taules altes. Horari: De 12:00h a 13.30 h i 18:30h a 20:30h
- Mini steak tartar La Mar Salá / Maridatge: 22 Pies Crianza
- Costella BBQ amb mel a baixa temperatura / Maridatge:  22 Pies Crianza
Vins: 22 Pies Crianza, Cervesa San Miguel Magna


3. BOCA STREET FOOD
Carrer Príncipe, 7
Se serveix en tot el local. Horari: de 12:00h a 15:30h
- Boca / Maridatge: Verdeo
- Rosita la Gamba / Maridatge: Verdeo
Vins: Verdeo 


4. MONKEY JUNGLE CAFÉ
Carrer Mathilde Thinot, 8. 
Se serveixen en tot el local. Horari: de 18:30h a 22:00h
- Maki monkey en tempura  / Maridatge: Verdeo
- Mix de croquetes /  Maridatge: Verdeo
Vins: Verdeo, Cervesa  Estrella Damm


5. ENTRE DOS AGUAS
Carrer Porteta, 5 - Baixos. 
Se serveixen en tot el local. Horari: De 13.00 a 16.30. 
- V.2  /  Maridatge: Verdeo
- Anxova electrònica /   Maridatge: Verdeo 
Vins: Verdeo


6. MR. COFFEE & BURGER
Carrer Molino, 16. 
Se serveix en tot el local. Horari: de 12:30h a 14:00h i 19.30 a 21:00h
- Mr. C&B 
- Mr. Baby Burger
Vins: Verdeo i 22 Pies Crianza, Cervesa Amstel


7.  NUEVE DE 9
Avinguda Espanya, 19
Se serveix en terrassa. Horari: de 13:00h a 14:30h i 20.00 a 22:00h
- Tac Castellà / Maridatge: 22 Pies Crianza
- Amanida Nueve de 9 / Maridatge: Verdeo 
Vins: Verdeo i 22 Pies Crianza, Cervesa Estrella Damm


8. PAPA LUNA 4 CAFÉ RESTAURANT BAR
Avinguda Papa Luna 4 
Se serveix en terrassa. Horari: de 11:00h a 13:30h i de 19:00h a 20:30h
- El Castillo /  Maridatge: Verdeo
- El Palco / Maridatge: 22 Pies Crianza
Vins: Verdeo i 22 Pies Crianza, Cervesa Heineken

 
Premis per als clients que finalitzen la ruta

Opció 1
PASSE GRATUÏT per al circuit WELLNESS SPA del Gran Hotel Peñíscola amb opció extra d'accedir al Bufet a preu reduït. Descompte especial per a 9 acompanyants en l'accés al circuit SPA i per a accés al restaurant bufet. Limitat a 50 unitats.
Opció 2
INVITACIÓ GRATUÏTA per a realitzar una partida de Paintball (amb dte. Del 50% per a acompanyants). Limitat a 20 unitats.
Opció 3
“Passadia” a l'Hotel & Spa Peñíscola Plaza Suites (=Circuit de Spa + menjada o sopar). Limitat a 10 unitats.
Opció 4
MENJAR o SOPAR GRATUÏT en el Bufet del Gran Hotel Peñíscola (begudes no incloses) amb opció extra d'accedir al circuit WELLNESS SPA a preu reduït. A l'hotel, descompte especial per a acompanyants (s'admeten fins a 9 acompanyants per portador) en l'accés al circuit SPA i per a accés al restaurant bufet. Limitat a 50 unitats.
Opció 5
PASSE GRATUÏT per a un SPA a Peníscola. Limitat a 80 unitats.
Opció 6
INVITACIÓ DOBLE GRATUÏTA per al PARC AQUÀTIC ACUALANDIA (Complex Esportiu Peñismar II) + Entrada doble per a visitar el Castell de Peníscola i Jardins. Limitat a 25 unitats.
Opció 7
INVITACIÓ GRATUÏTA per a veure el Magic Museum by Yunke. Limitat a 15 unitats. INVITACIÓ GRATUÏTA per a veure l'espectacle nocturn de Magic Museum by Yunke Limitat a 5 unitats. Canviable fins a maig de 2023.
Opció 8
INVITACIÓ GRATUÏTA per a un viatge de 15 minuts amb moto aquàtica, gentilesa de ISMAJET. Limitat a 5 unitats. L’eixida dependrà de l'estat de la mar.
Opció 9
Entrada doble per a la Golondrina. Només admetrà viatges durant el mes de setembre de 2022. (consultar horaris). Limitat a 50 unitats. L’eixida dependrà de l'estat de la mar.
Opció 10
Bono multiactivitat d'1 mes valorat en 40€ per al gimnàs Beat.
Bescanviable fins a juliol de 2023. Limitat a 5 unitats.

A més, entraràs en el sorteig de 2 estades per a 2 persones (en règim AD) en el Gran Hotel Peñíscola  o a l'Hotel & Spa Peñíscola Plaza Suites (consultar condicions)
 
Cap dels premis és reembossable per diners.

Premis per als locals guanyadors

- 500 euros per al guanyador a la Millor Tapa
- 500 euros per al guanyador a la Millor Atenció al Client

El premi a la Millor Atenció al Client el guanyarà aquell local participant que aconseguisca major nombre de vots entre les persones que han finalitzat la ruta i han emplenat el qüestionari que se'ls facilita en l'Oficina Central de Tourist Info. El premi a la Millor Tapa seguirà el mateix sistema que l'anterior respecte al 50%. L'altre 50% el valorarà un jurat professional que realitzarà la ruta d'incògnit. L'any passat el Jurat Professional van ser Mar i Javier, bloguers d'una de les webs més importants a nivell nacional de gastronomia, www.gastronomiaycia.com

Te puede interesar
Lo más visto