Castelló frena 180 desnonaments i realitza 250 consultes en ajudes al lloguer en set mesos

La Regidoria d'Habitatge ofereix alternatives residencials a una quinzena de famílies amb problemes econòmics

General 01 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
14-07-2022 María Jesús Garrido Ple

L'Oficina Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha frenat en els primers set mesos de l’any 180 desnonaments i ha realitzat 250 consultes en ajudes al lloguer. Així mateix, ha oferit en aquest temps alternatives residencials a una quinzena de famílies amb problemes econòmics. La inclusió de l'Oficina en la Xarxa Xaloc de la Generalitat ha reforçat els recursos tècnics i econòmics de l'Ajuntament per a treballar a garantir l'accés a l'habitatge.


“Des del minut un d'aquesta legislatura hem posat tot l'esforç en millorar les condicions d'habitabilitat a Castelló. D'una banda ajornem desnonaments en famílies vulnerables gràcies al Protocol Municipal i l'ajuda de la Unitat Antidesnonaments del Consell, i en segon lloc, col·laborem amb el Govern valencià en la tramitació de les ajudes al lloguer”, ha destacat la regidora d'Habitatge, María Jesus Garrido.


La regidora ha ressaltat la millora dels mitjans de l'Oficina d'Habitatge gràcies a la seua incorporació a la Xarxa Xaloc d'Habitatge, una mesura que ha doblat el personal per a potenciar les actuacions en emergència residencial i promoure la rehabilitació dels immobles més antics. L'Ajuntament es va adherir en 2021 i recentment va aprovar la seua renovació.


Així, en la primera meitat de l'exercici s'han ajornat 20 desnonaments al mes. El Protocol Municipal antidesnonaments estableix una suspensió d'un a tres mesos en casos de particulars i “la majoria correspon a impagaments a lloguers d'habitatges propietat d'entitats financeres en la majoria dels casos”, ha explicat la regidora.


De manera complementària, l'Oficina Municipal ha cedit, amb la col·laboració de la Generalitat, habitatges a quinze llars en situació de vulnerabilitat.


En el cas de les consultes per les ajudes al lloguer convocades per la Conselleria d'Habitatge, la majoria de les mateixes correspon al nou Bono Jove. Cal recordar que en 2021 es van concedir un miler a la ciutat. La convocatòria del Bo Jove segueix oberta fins a finals d'octubre.

.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto