Castelló adjudica el subministrament i muntatge del mobiliari per al Centre d'Envelliment Actiu i Saludable

L'equipament esportiu, d'oficina i sanitari per a les noves dependències per a les persones majors consolida aquest projecte social cofinançat per Europa

General 12 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
10-09-22 Marco y López visitan las obras del centro de envejecimiento activo

L'equipament esportiu, d'oficina i sanitari per a les noves dependències per a les persones majors consolida aquest projecte social cofinançat per Europa.

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquesta setmana en Junta de Govern l'adjudicació del subministrament, muntatge i instal·lació del mobiliari per al futur Centre d'Envelliment Actiu i Saludable, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Les noves instal·lacions, que oferiran 2.200 metres quadrats per a l'oci, esport, formació i cultura de les persones majors, situaran a la ciutat a l'avantguarda de les polítiques d'envelliment actiu i saludable.

El contracte inclou la compra i instal·lació, per part de Kontor Stil SLU, de mobles d'oficina (41.929 euros); d'equipament esportiu (espatleres, barres i espills per al gimnàs, per un import de 13.436 euros) i mobiliari de terrassa (7.296 euros). Així mateix, el subministrament i instal·lació de mobiliari per a ús mèdic (com a lliteres de fisioteràpia) ha sigut adjudicat a Gestió Integral d'Oficines SL per un import de 1.788 euros.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha assenyalat que l'equipament esportiu, d'oficina i sanitari és “fonamental per a prestar els serveis i activitats en les noves dependències per a les persones majors, la renovació estructural de les quals ja és visible des de l'exterior. “Ara fem un pas més en la materialització d'aquesta actuació de fort perfil social que ha fet possible el cofinançament dels fons FEDER”, ha destacat.

L’edifici se situa en les dependències que fins ara havia ocupat la Casa de la Cultura, al carrer Antonio Maura, sotmeses a una rehabilitació integral, i amb ell la ciutat de Castelló sumarà, ha indicat Marco, un “recurs d'acció social tendent a crear un espai pioner i d'innovació, de trobada del col·lectiu de persones majors i promotor de serveis i activitats per a fomentar i facilitar l'envelliment actiu i saludable”.

El renovat immoble serà accessible i vertebrat per patis interiors que aportaran llum i ventilació natural en totes les estades. Horts urbans en el terrat, cafeteria, sala d'actes per a cent persones, sala d'exposicions, gimnàs i sala d'activitat física, zona d'estimulació sensorial, espais de lectura, serveis de perruqueria, fisioteràpia i podologia, tallers polivalents o una sala d'assajos insonoritzada són alguns dels serveis que oferirà a les persones usuàries.

El nou Centre d'Envelliment Actiu i Saludable és una de les quinze operacions impulsades a Castelló gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i de l'Ajuntament en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat, EDUSI.

 

Te puede interesar
Lo más visto