L’oferta d’ocupació pública de 2022 inclourà les primeres 353 places sense concurs de mèrits

Bravo anuncia la creació d'una comissió permanent de selecció amb un 50 % de funcionaris i funcionàries dedicats exclusivament al reclutament

Economía 23 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
220921_JUST_Foto_GBravo_FPublica1

L'oferta d'ocupació pública de la Generalitat de 2022 inclourà les primeres 353 places a les quals s'accedirà únicament mitjançant oposició i sense concurs de mèrits, és a dir, que en la nota final no comptaran els punts adquirits per l'experiència prèvia en les administracions públiques. El pròxim mes d'octubre es publicarà el detall de quins llocs són els que eixiran a oposició en aquesta modalitat.

Així ho ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després de la seua intervenció en la clausura de les jornades Cap a un nou model de selecció en la funció pública, que s'ha tancat aquest dimecres a València. Hi han assistit responsables en la matèria de selecció de personal dels governs de Canàries, Catalunya, Múrcia, Galícia, Balears, Aragó, La Rioja, Andalusia, Cantàbria, Madrid i Extremadura, així com d'ajuntaments i diputacions, agents socials, catedràtics i experts en la matèria.

La consellera ha detallat que la Generalitat ha sigut pionera a plantejar “un nou model d'oposicions menys memorístic, que té en compte altres competències essencials per als nous perfils, i que, a més de l'examen teoricopràctic, comptarà amb un període de pràctiques similar al MIR de Sanitat”.

A més s'implementarà “un curs veritablement selectiu en la nova Escola Valenciana d'Administració Pública (EVAP)” que inclourà, a més de formació, “un període d'acompliment en diversos llocs de l'Administració”, que serà “avaluat i determinant per a l'ingrés final en la Generalitat”.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que amb l'objectiu de millorar el reclutament de personal i garantir el principi d'igualtat d'oportunitats, en la Llei de funció pública valenciana, aprovada en 2021, “ens vam comprometre a oferir almenys el 50 per cent de les places de l'oferta anual mitjançant el sistema d'oposició lliure”.

Per a la consellera, amb aquesta mesura no només es garanteix la igualtat d'oportunitats, sinó que, a més, s'atraurà “talent jove a l'Administració”. Per a fer-ho “ens disposem a augmentar la nostra presència a les universitats i els centres d'educació superior. Volem que els joves miren la funció pública com una oportunitat laboral atractiva, estable i amb perspectives de futur”, ha assegurat Gabriela Bravo.

Sobre aquest tema, ha recordat l'anunci que va fer dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, d'ampliar “el nostre programa de beques, perquè 700 joves que vulguen optar a un lloc de treball en l'Administració pública compten amb una ajuda de 700 euros al mes”.

Totes aquestes mesures s'acompanyaran d'una professionalització dels òrgans selectius. Per aquest motiu, la consellera també ha anunciat que la Comunitat Valenciana serà la primera a crear, adscrita a l'Escola Valenciana d'Administració Pública, “la Comissió Permanent de Selecció, composta, almenys en un 50 %, per funcionaris i funcionàries de carrera amb dedicació exclusiva per a dur-ho a terme”.

Bravo ha recordat que en l'Administració pública valenciana està prevista la jubilació “d'un terç de la plantilla en els pròxims huit anys, la qual cosa ens obri una oportunitat única de renovació i relleu generacional”.

Per a la titular de Funció Pública del Consell, l'Administració “és l'esquelet del benestar i no podem concebre l'estat social i de dret sense uns serveis públics forts i preparats que veritablement treballen al servei de la ciutadania”.

“M'agradaria emplaçar les comunitats autònomes i les entitats locals grans a emprendre junts aquest procés. Solament així estarem en disposició de garantir que l'Administració fa un paper eficaç en la resolució dels problemes que afecten la ciutadania”, ha conclòs Gabriela Bravo.

Te puede interesar
Lo más visto