Castelló destina 574.500 euros per a l'atenció i acompanyament a persones sense llar

L'Ajuntament aprova el conveni amb Càritas per al projecte per al qual també posa a disposició l'alberg municipal

General 27 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
24-09-22 Marco y Puerta en rueda de prensa

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat el projecte de conveni de concessió de subvenció nominativa amb Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló per al finançament del projecte de ‘Atenció i acompanyament a persones en situació sense llar’ a través del qual destinarà 574.497 euros. El projecte té com a objectiu l'atenció i acompanyament en els processos de desenvolupament personal a persones transeünts i persones sense llar, totes elles en situació d'exclusió social greu, empadronades o no en el municipi que acudisquen a la seu de Càritas o als diferents centres municipals de serveis socials de l'Ajuntament, amb l'objectiu de millorar la seua qualitat de vida. Per al desenvolupament d'aquest projecte, el consistori posa a més a la disposició de Càritas el centre d'acolliment Mare de Deu del Lledó situat en l'avinguda del Riu Sec, 53.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que a través d'aquest conveni “promovem actuacions dirigides a cobrir les necessitats bàsiques de persones sense llar i persones en risc d'exclusió social”. Marco ha recordat el reforç del govern municipal a les polítiques socials i d'inclusió. “Enguany hem augmentat un 16,46% el pressupost destinat a l'àrea de Benestar Social, Dependència i Infància en fregar els 17,5 milions d'euros”, ha indicat. D'ells, 2,36 milions es destinen a ajudes d'emergència social, millora de l'autonomia de les persones majors i per al pla de pobresa energètica. A més dels 574.500 euros destinats a aquest conveni per a la gestió de l'alberg municipal.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta, ha explicat que el projecte va dirigit a “garantir les necessitats bàsiques de les persones que no tenen llar i a oferir-los oportunitats per a millorar la seua qualitat de vida a través d'un acompanyament personalitzat”. Per a això, a través d'aquest projecte es realitzaran els serveis d'Acolliment i Acompanyament, la gestió del Centre d'Acolliment Mare de Deu de Lledó, el dispositiu d'atenció nocturna de l'1 de novembre al 30 d'abril (el conegut com a ‘protocol del fred’), i el servei de dutxes i bugaderia dirigides a persones sense llar que no pernocten en l'alberg municipal.

Cal recordar que el Mare de Deu de Lledó és un centre d'acolliment temporal de titularitat municipal dirigit a tota persona sense llar que es trobe a la ciutat i que presta serveis d'allotjament i manutenció; menjador; realització de tallers pre-ocupacionals, d'habilitats socials o temps lliure; higiene, rober i calçat; i atenció a necessitats individuals a través d'un pla de seguiment i acompanyament de cada persona.

L'import total del projecte ascendeix a 765.440 euros dels quals, quasi 574.500 euros són aportació de l'Ajuntament, 182.000 euros de la Diputació de Castelló i 8.944 euros de la pròpia entitat.

Te puede interesar
Lo más visto