La Uproma imposa una trentena de denúncies per abocaments incontrolats a Castelló

La campanya de vigilància mitjançant drons realitzada des de juny ha detectat més d'una vintena d'infraccions

General 06 de diciembre de 2022 Redacció Redacció
06-12-22 Reunión vertidos

La Unitat de Protecció Mediambiental (Uproma) de la Policia Local de Castelló ha imposat prop de trenta denúncies per infraccions relacionades amb abocaments incontrolats des del mes de juny passat, mes en què es va posar en marxa una campanya per a evitar aquests comportaments i controlar i identificar possibles infractors mitjançant un nou sistema de vigilància amb drons. Mitjançant aquesta campanya, impulsada des de l'àrea de Seguretat Pública i Emergències i l'àrea de Gestió de Residus, s'ha aconseguit detectar una trentena d'infraccions sobre les quals s'ha efectuat butlletí de denúncia.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha recordat que “el nou sistema de vigilància aèria mitjançant drons permet controlar des de l'aire les zones més sensibles del terme municipal per a fer front a aquesta problemàtica”. “Castelló compta amb tres drons assignats a la Uproma que reforcen les labors de vigilància i protecció del medi ambient, especialment referent al control d'abocaments”, ha indicat. Traver ha apuntat que les dades de denúncies imposades des de juny revelen l'efectivitat d'aquest nou sistema de vigilància.

Per part seua, el regidor de Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha manifestat que “la implicació de la Policia Local en la gestió de residus és imprescindible per a poder parar l'incivisme que patim a la nostra ciutat”. “Des que es va posar en marxa no sols el servei de control de drons, sinó l'augment del servei de la Uproma, és evident que el treball que s'ha realitzat està donant els seus fruits, aconseguint identificar infractors i, sobretot, dissuadint a aquells que consideren que el nostre terme municipal és el seu particular abocador”, ha apuntat. Per a Garcia, es tracta de “comportaments que han d'acabar”, ja que “són comportaments que sancionarem, i que, si s'eliminen, milloraran la convivència i la ciutat per a totes i tots”.

En total, s'han imposat sis denúncies per restes de poda, cinc denúncies a empreses per gestió incontrolada de residus, quatre denúncies per abandó d'enderrocs, dos per abandó de residus procedents d'una activitat, i altres dues denúncies a empreses per mancar d'un arxiu físic o telemàtic on es recull el destí i el mètode de gestió dels residus ocasionats per l'activitat. A més, s'han imposat denúncies per farciment d'enderrocs en solar, per abocament de pintura, per abocament de mobles i estris i per falta d'etiquetatge dels envasos que contenen residus perillosos.

Cal recordar que els drons permeten en curts espais de temps recórrer grans zones del terme municipal a la recerca de possibles abocaments incontrolats, de manera que faciliten la identificació de les persones infractores per part de la Uproma. Els drons tenen capacitat per a sobrevolar tot el terme municipal i tenen una autonomia de fins a deu quilòmetres des del punt de control. En aquest temps, s'han realitzat vigilàncies en la Marjaleria i en altres zones com la Ciutat del Transport, la quadra la Natora, el polígon la Basala i Penyeta Roja.

Te puede interesar
Lo más visto