Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Igualtat concedeix 455.000 euros en ajudes per al desenvolupament de programes que promoguen la igualtat i l’associacionisme de dones

Un total de 89 entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana han rebut subvencions amb aquesta finalitat

General 09/12/2022 Redacció Redacció
220730_PRE_Foto1_tomaposesion


La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt la concessió d’un total de 455.000 euros per a finançar el desenvolupament de programes que promoguen la participació i la presència de les dones en condicions igualitàries en tots els àmbits de la societat, visibilitzar-les i potenciar el teixit associatiu de dones.

Segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), la resolució de la Conselleria preveu la subvenció a 89 entitats sense ànim de lucre per al desenvolupament i la posada en marxa de programes encaminats a la promoció i el foment de la igualtat entre dones i homes i, especialment, visibilitzar la dona en aquells àmbits de la societat ocupats tradicionalment per homes.

Per àmbit provincial, 38 entitats corresponen a la província d’Alacant, amb un import total de 230.300 euros; 27 entitats a la província de Castelló, amb 79.362 euros, i 24 entitats de la província de València, amb ajudes que ascendeixen a 145.337 euros.

Aquestes ajudes també serveixen per a subvencionar aquells programes que fomenten l’associacionisme de dones, amb la finalitat de potenciar i enfortir aquest teixit associatiu com a via per a promoure la participació i la presència de les dones en condicions igualitàries en tots els espais de la societat.

Es van convocar per primera vegada en 2016 i, des de llavors, s’han anat incrementant tant en pressupost com en entitats subvencionades, amb l’objectiu d’arribar, cada vegada més, a un nombre més gran de programes que promoguen aquesta mena d’iniciatives.

Entre els criteris de valoració de les sol·licituds es té en compte l’antiguitat de l’entitat, l’especialització, la presència equilibrada de dones en els òrgans de govern de l’entitat i la contractació de dones víctimes de violència de gènere, amb diversitat funcional igual o superior al 33 per cent o en risc d’exclusió.

A més, es valora la possessió d’un certificat o distintiu empresarial en matèria d’igualtat o com a entitat col·laborada en igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Pel que fa a la qualitat del projecte objecte de finançament, es tenen en compte els recursos humans i l’originalitat i la viabilitat del projecte.

Te puede interesar

onda formació

L'Ajuntament d'Onda ha posat en marxa un projecte pioner a la província que té com a objectiu el reconeixement professional i formatiu dels treballadors i treballadores locals

Andrea Andreu
General 26/04/2023

L'Ajuntament d'Onda té com a prioritat promoure la formació contínua i la millora de la qualificació professional dels seus ciutadans. En aquest sentit, l'acreditació de competències és una via important perquè els veïns d'Onda puguen optar a llocs de treball i millorar les seves perspectives laborals

debat Poble (1)

L'Alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que reclamarà la gestió municipal del Centre Especialitzat d'Atenció a les Persones Majors (CEAM) de l'Olivera

Redacció
General 25/05/2023

L'Ajuntament de Vila-real ha presentat el Pla de Convivència, Humanització i Millora dels Espais Públics, el qual inclourà un programa destinat a esponjar els barris de la ciutat. Aquest programa té com a objectiu utilitzar els solars buits com a espais per a la convivència veïnal i per a promoure activitats culturals o comercials

Lo más visto

Newsletter