Castelló opta a nous fons ‘Next Generation’ per a tres projectes valorats en 5,6 milions

Marco destaca que són per a accions de renaturalització de la ciutat, per a la conversió en zona de vianants de l'entorn de San José i per al Pinar

Economía 16 de diciembre de 2022 Redacció Redacció
15-12-22 Marco en un acto sobre Europa

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui la sol·licitud de nous fons europeus Next Generation per a impulsar tres projectes valorats en un total de 5,6 milions d'euros. “Són accions dirigides a la renaturalització de la ciutat, la conversió en zona de vianants saludable i segura de l'entorn de la parròquia de San José i la rehabilitació del Pinar com a entorn saludable”, ha detallat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Continuem impulsant així la transformació sostenible de Castelló i aprofitant totes les oportunitats que ens ofereix Europa per a invertir a la nostra ciutat”, ha ressaltat la primera edila.

Una de les sol·licituds d'ajudes està dirigida a la Fundació Biodiversitat, en el marc del Pla de Transformació i Resiliència del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, per al projecte RENACe: renaturalització i millora de la biodiversitat i infraestructura verda i blava de Castelló. Una iniciativa de l'Ajuntament de Castelló juntament amb la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEU/BirdLife) que té un pressupost total de 4.655.813 euros; dels quals les actuacions a executar pel consistori tenen un pressupost de 4,3 milions d'euros (dels quals se sol·licita un finançament europeu de 3,4 milions) i els 296.900 restants corresponen a les accions a realitzar per part de SEU/BirdLife. Aquesta actuació preveu accions com la creació de nous espais verds i la renaturalització de parcs urbans i zones verdes ja existents, entre altres.

Les altres dues sol·licituds d'ajudes es vinculen a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per a la realització d'accions destinades a la promoció d'estils de vida saludable a través de la creació o rehabilitació d'entorns saludables.

Una és per a la rehabilitació del parc del Pinar com a entorn saludable, per a la qual se sol·licita finançament europeu per al pressupost total del projecte, que ascendeix a 699.794 euros. Amb aquesta iniciativa es pretén promoure canvis i millores en les infraestructures d'espais saludables del parc del Pinar. I l'altra convocatòria és per a la conversió en zona de vianants saludable i segura de l'entorn de San José Obrer, valorada per un import de 285.342 euros i per a la qual es demana el 100% del pressupost. Un projecte amb el qual s'intervindrà a l'entorn de la parròquia de San José Obrer, l'inici del Camí Vell de l'Alcora i la zona del col·legi públic Jaume I.

 

Te puede interesar
Lo más visto