L'Ajuntament de Castelló està impulsant més de 500 activitats als centres de participació juvenil de la ciutat, amb l'objectiu de proporcionar als joves alternatives d'oci saludables i enriquidores

La Regidoria de Participació Ciutadana de Castelló té com a objectiu duplicar els espais on els i les adolescents tenen l'oportunitat d'aprendre a assumir responsabilitats i desenvolupar un pensament crític cap a la societat

Educació 09 de febrero de 2023 Redacció Redacció
08 02 2023 - FRANCESC MEZQUITA - CENTRES PARTICIPACIO JUVENIL 2

La Regidoria de Participació Ciutadana de Castelló ha aconseguit un balanç altament positiu amb més de 500 activitats realitzades en els quatre centres de participació juvenil durant un any, superant els 5.000 usos. Aquests centres proporcionen als adolescents entre 12 i 17 anys un espai on desenvolupar hàbits participatius, assumir responsabilitats i promoure un pensament crític cap a la societat.

La finalitat d'aquests centres és educar en la participació i en valors durant el temps lliure. S'ofereix una àmplia programació de tallers de diversa temàtica com art, còmic, podcast, teatre i jocs de taula. A més, s'inclouen activitats puntuals com xerrades, debats i esdeveniments especials per a commemorar dates rellevants com el Dia Internacional de les Dones.

Els centres de participació juvenil promouen una educació preventiva per a reduir l'exposició dels adolescents a consums de risc. També contribueixen a la igualtat de gènere, alliberant el temps de cures de les dones, i fomenten la participació i la democràcia, ja que els joves assumeixen responsabilitats i prenen decisions sobre les activitats dels centres.

En aquest trimestre, s'ha comptat amb la col·laboració dels equips dels instituts de secundària de la ciutat, incentivant la participació de la comunitat educativa en la creació d'apps per a concretar grups de joves involucrats en els centres a partir de les idees generades a les aules.

Aquesta iniciativa demostra l'èxit i la importància dels centres de participació juvenil com a espais d'oci alternatius, on els adolescents poden desenvolupar-se de manera responsable i adquirir competències socials i cíviques per al seu futur.

Te puede interesar
Lo más visto