La Diputació de Castelló està progressant en la implementació d'un centre d'innovació i teletreball en àrees rurals que es troben en risc de despoblació

El diputat de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló, Santi Pérez, ha participat a Astúries en la primera jornada de centres d'innovació territorial organitzada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

General 10 de febrero de 2023 Redacció Redacció
IMG_20230209_141148

La Diputació de Castelló està avançant en la implementació d'un Centre d'Innovació i Teletreball (CIT) en zones rurals que es troben en risc de despoblació. Aquesta iniciativa forma part de l'estratègia del Pla de 130 Mesures davant el Repte Demogràfic, promogut pel ministeri. Recentment, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha assistit a la primera jornada de la xarxa de CITs, organitzada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a Pola de Somiedo (Astúries).

Durant aquestes jornades, es van compartir experiències i avanços en la configuració dels centres d'innovació territorial, i es van exposar diferents possibilitats d'impulsar la innovació en les zones rurals. El diputat Pérez va destacar la importància d'escoltar i aprendre de les experiències dels altres territoris per a adaptar-les i aplicar-les a la realitat de la província de Castelló.

Des de la Diputació de Castelló s'està treballant per a establir un conveni amb el ministeri per a implementar un CIT a la província. Aquests centres, que ja són una realitat en altres províncies amb característiques demogràfiques semblants a les de Castelló, són espais on administracions, empreses, emprenedors i altres agents territorials poden col·laborar per a impulsar el desenvolupament de les zones rurals en declivi demogràfic. Aquesta iniciativa busca fortaleix l'acompanyament als processos innovadors i la implicació de la població local, amb l'objectiu de transformar el territori i activar els recursos necessaris.

La participació del diputat Santi Pérez en aquesta jornada demostra l'interès i l'implicació de la Diputació de Castelló en el desenvolupament rural, així com el compromís amb la generació d'activitat econòmica i la sostenibilitat de les zones rurals en la província.

Te puede interesar
Lo más visto