La Vicepresidència Segona ha signat un conveni amb la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes per abordar qüestions relacionades amb l'habitatge.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i el vicepresident de la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes han subscrit l'acord per a col·laborar en matèria d'habitatge.

General 10 de mayo de 2023 Redacció Redacció
230510_VIV_foto_HIllueca_Faga

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i el vicepresident de la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA), Francisco Santiago Camacho, han signat un conveni en matèria d'habitatge. A través d'aquest conveni, la Generalitat aportarà una quantitat de 250.000 euros per finançar accions que estan incloses a l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023.

Una de les primeres accions previstes és realitzar un diagnòstic de la població gitana en relació amb l'habitatge. L'objectiu principal és eradicar el barraquisme, reduir l'infrahabitatge entre la població gitana i facilitar l'accés a un habitatge digne per a les persones gitanes. A més, es busca millorar les condicions de vida dels barris i treballar per acabar amb la segregació.

El conveni tindrà una durada fins al 31 de desembre de 2023, i es crearà una comissió de seguiment per assegurar l'adequat compliment de les activitats acordades en el conveni. Això permetrà controlar i supervisar la correcta execució de les accions previstes i garantir els resultats esperats en matèria d'habitatge per a la comunitat gitana.

Te puede interesar
Lo más visto