La igualtat està present en el festival Bigsound amb un Punt Violeta per a garantir unes festes lliures de comportament i agressions sexistes

En els festivals FIB, Zevra, Low Festival, Arenal Sound, Medusa SunBeach i Ópera, està prevista la instal·lació de punts Violeta. Aquests espais tenen com a finalitat proporcionar atenció i assessorament a través de personal professional dels Centres Dona 24 hores, amb l'objectiu de garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes

General 29 de junio de 2023 Redacció Redacció
IMG_1920

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives estarà present en el festival Bigsound, que comença avui dijous 29 de juny i es prolongarà fins dissabte 1 de juliol, amb la instal·lació d'un Punt Violeta atès per personal professional dels Centres Dona 24 hores.

A més, està prevista la instal·lació d'aquests espais també en altres sis festivals que se celebren durant els mesos d'estiu a la Comunitat Valenciana: FIB, Zevra, Low Festival, Arenal Sound, Medusa Sunbeach i el festival de música electrònica Ópera. L'objectiu és garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes, així com l'accés a l'oci segur per a totes les persones.

Concretament, aquesta setmana el Punt Violeta estarà situat a l'entrada del recinte del festival Bigsound, que se celebra a la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb horari de 17.00 h a 01.00 h.

A més, al mes de juliol també es realitzarà durant la celebració del FIB, del 13 al 16 de juliol a Benicàssim, amb horari de 04.00 h a 12.00 h; el festival Zevra, que tindrà lloc del 21 al 23 de juliol a Cullera, amb horari de 19.00 h a 03.00 h; i el Low Festival de Benidorm, del 28 al 30 de juliol, amb horari de 20.30 h a 04.30 h.

Al mes d'agost, els Punts Violeta estaran presents durant la celebració de l'Arenal Sound (del 1 al 6 d'agost a Burriana), entre les 04.00 h i les 12.00 h a l'entrada del recinte; i el Medusa Sunbeach de Cullera (del 9 al 13 d'agost), amb horari de 19.00 h a 03.00 h.

festival de música electrònica Ópera, que se celebrarà als Jardins de Vivers de València el 30 de setembre, amb horari d'obertura al públic entre les 16.30 h i les 00.30 h.

Cal assenyalar que la Conselleria ja va comptar amb un Punt Violeta durant la celebració del festival Spring, que va tenir lloc a Alacant els dies 27 i 28 de maig.

Festes lliures d'agressions masclistes

La directora general de l'Institut de les Dones, María Such, ha destacat que els Punts Violeta són espais de "visualització i conscienciació" per a la ciutadania sobre les situacions de violència que pateixen les dones, especialment durant la celebració de festes i festivals de música, on es concentra una gran quantitat de gent jove.

En aquest sentit, els Punts Violeta informen, prevenen i atenen possibles agressions sexuals, a més de difondre valors com els drets de les dones.

María Such ha destacat la importància de situar i compartir els Punts Violeta en espais d'oci perquè les dones "puguin gaudir-ne en llibertat i total seguretat", comptant amb espais "segurs i de referència" amb l'assessorament i suport dels Centres Dona 24h de la Generalitat, que ajuden els professionals que estan al carrer a resoldre tots els dubtes o qüestions que puguin sorgir.

Te puede interesar
Lo más visto