L'Ajuntament de Castelló treballa en el nou model de la Junta de Festes

Els renovats estatuts del Patronat afronten la seua recta final i aquest nou model pretén ser aprovat a l'octubre

Política 22 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
1288181_1

El Acord de Fadrell treballa amb vista a aprovar els nous estatuts del Patronat Municipal de Festes en el ple ordinari d'octubre, ja que la tramitació administrativa afronta la seua recta final. El nou reglament recull les recomanacions de l'equip redactor, format per José Miguel Rebollo (PSPV), Lola Doménech (Podem) i José Juan Isidro (Compromis), així com les recomanacions i suggeriments dels tres partits polítics del govern i el grup de treball constituït per a l'ocasió.

Hi ha diversos canvis molt significatius, com modernitzar l'estructura de la Junta perquè siga més dinàmica i àgil. S'aposta per instaurar 4 àrees, seguint el model organitzatiu de l'última presidenta Noelia Selma, en comptes de les 2 que recull l'estatut actual. A més, es pretén donar més protagonisme als col·lectius del "món de la festa" en l'elecció dels membres dels grups de treball. Cadascun dels col·lectius haurà de presentar els seus candidats, de manera que s'evitaran les controvèrsies d'anys anteriors.

Amb l'aprovació dels nous estatuts, es pretén establir una etapa de consens dins de les festes. Per a això, Omar Braina tornarà al seu lloc dins de la regidoria després del reajustament de tots els regidors impulsat per l'alcaldessa, Amparo Marco. El "món de la festa" es manté expectant, ja que després de la dissolució de l'antiga Junta de Festes al novembre de 2019 i la posterior crisi en l'àrea, els ànims no acaben d'apaivagar-se.

Te puede interesar
Lo más visto