Borriana llança la campanya #FilsperlaIgualtat amb motiu del 25N

La regidoria d'Igualtat proposa enguany a la ciutadania “teixir fils” per a visibilitzar la seua lluita contra la violència de gènere

General 14 de octubre de 2020 REDACCIÓ
accesibilidadC2AM11

La regidora d'Igualtat, Inclusió i Diversitat, Maria Romero, al costat de l'agent d'igualtat, Lourdes Burdeus, ha presentat la campanya de prevenció comunitària que cada any es gesta des del departament en l’Ajuntament de Borriana, amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Una campanya que novament girarà al voltant d'un projecte artístic amb l'objectiu de promoure la prevenció de la violència de gènere, utilitzant l'art com a eina i la participació grupal comunitària.

“Aquesta xacra social”, tal com ha assenyalat la regidora, ha d'abordar-se “des d'una perspectiva molt àmplia i l'art ens ho permet, tractar el tema de la manera més adequada segons la persona que el treballa”. A més, ha explicat, que portar endavant “un projecte de creació artística que implica tantíssima gent en un projecte final comú, crea xarxa i sentiment de comunitat, la base necessària per a la prevenció”.

Enguany el projecte #FilsperlaIgualtat el desenvolupen el col·lectiu Miss Maloya, tres dones borrianenques que utilitzen l'art i l'artesania per a desenvolupar projectes solidaris i col·laboratius. La proposta, ha destacat Maria Romero, “parteix d'una idea original de treballar la importància de la xarxa comunitària”, i també de la repercussió de “fer una xarxa, teixir, una activitat en si mateixa revolucionaria quant a trencar estereotips”.

Te puede interesar
Lo más visto