Castelló treballa per a mobilitzar el 18% d'habitatges buits del Raval Universitari i frenar “l'especulació dels fons voltor”

Aquest barri, segons el Pla Estratègic d'Habitatge, supera la mitjana municipal de pisos desocupats

General 04 de noviembre de 2020 Redacció
María Jesús Garrido Fernando Navarro (3)

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha començat a realitzar el procés de comprovació d'habitatges buits de grans propietaris a través de l'empresa que ha elaborat el Pla Estratègic d'Habitatge i dels rebuts de consum de la concessionària municipal de l'aigua. La regidoria subratlla que el zona del Raval Universitari té un 18% d'habitatges buits, dos punts per damunt de la mitjana de la ciutat, segons el Pla Estratègic, i denúncia que és el barri on més força estan operant els fons voltor.

La regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, subratlla que el primer diagnòstic del Pla d'Habitatge ha llançat «ha vingut a confirmar una realitat que venim denunciant des de fa temps, com l'ús per part de les entitats financeres i fons voltor d'habitatges buits per a especular i incrementar el preu del lloguer». Subratlla que una de les zones més afectades és el Raval Universitari, «on antigues VPO han sigut ocupades pro societats, que obliguen els seus inquilins a abandonar els seus lloguers malgrat estar al corrent del pagament per a després augmentar el preu d'aquest».

Afirma que de les 6.470 habitatges registrats en la zona estació-Raval Universitari que recull el Pla Estratègic, 1.153 estan desocupades, mentre 1.079 són de lloguer. Del total de 6.470 s'estima que un 10% són propietat de grans tenidors.

La regidoria ressalta que les noves ordenances fiscals recullen un recàrrec d'un 50% de l'IBI d'habitatges buits de grans tenidors (amb més de deu possessions) que porten un any sense usar, al mateix temps que es congratula de que el projecte de pressupostos de la Generalitat reculla un altre impost especial per als citats habitatges deshabitats.

Així mateix, confia que la Conselleria d'Habitatge inicie un expedient sancionador contra els fons voltor de la ciutat «per abusos immobiliaris». «No podem consentir que en plena crisi alguns especulen a costa del dret constitucional a l'habitatge», remarca Garrido.

Te puede interesar
Lo más visto