Ximo Puig recomana avançar les compres de regals de Nadal

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, crearà un grup de treball perquè es presenten un paquet de recomanacions en relació al pont de desembre i el Nadal.

Sanitat 19 de noviembre de 2020 Redacció
70efcabf-b8f1-4d20-a669-a2acbdd68d8a_16-9-aspect-ratio_default_0

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tornat a insistir que «hi haurà restriccions» en la celebració de les festes nadalenques, encara que supedita la decisió a la situació en la qual es trobe la Comunitat en la setmana del 9 de desembre, ara com ara data límit del tancament perimetral decretat a la regió. Puig, a més, ha apuntat que el Consell Interterritorial, on tenen representació totes les autonomies, està treballant en unes mesures generals, per la qual cosa espera que «en la mesura que siga possible, hi haja la major harmonització possible» entre els territoris, encara que es puguen aplicar restriccions excepcionals en zones concretes. «No pense en una relaxació de les mesures, però quan arribem a aquesta setmana, ho avaluarem«, ha agregat.

Puig, que ha realitzat aquestes declaracions després de presentar una campanya de conscienciació contra les agressions al personal sanitari, també ha advocat perquè enguany s'avancen les compres dels regals nadalencs per a evitar aglomeracions en els comerços. «No es poden prendre decisions precipitades, però no viurem una festa com habitualment, encara que hui encara no es pot concretar res, hem d'esperar a l'avaluació de les pròximes setmanes», ha afegit. «Hem de ser conscients que no seran les festes de sempre. Les viurem d'una altra manera, encara que l'important és el sentiment i no la manera d'expressar-lo», ha insistit

Al seu judici, seria «bo» que hi haguera una «visió general» de les mesures per Nadal «que facilitara la comprensió i el suport de la ciutadania». «Pense que en la mesura que siga possible, estaria bé una harmonització en el conjunt de mesures, encara que poguera haver-hi algunes excepcions. Però arribant a acords generals en com organitzar el Nadal i les festes». El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja va anunciar aquest dimecres que el Govern i els executius autonòmics han acordat la creació d'un grup de treball perquè en el pròxim Consell Interterritorial de Salut es presenten un paquet de recomanacions en relació al pont de desembre i el Nadal.

Illa ha demanat als consellers autonòmics que plantegen recomanacions perquè els ancians que vulguen celebrar el Nadal puguen fer-ho «amb criteris de seguretat» i perquè els estudiants que vulguen tornar a les seues cases també ho facen sota aqueixos paràmetres. Així mateix, ha explicat que aquest grup de treball perfilarà els criteris comuns perquè aquelles persones que vulguen acudir als actes religiosos amb motiu del Nadal ho facen sota «la màxima seguretat possible».

Te puede interesar
Lo más visto