Les comparses de Vinaròs paren la seua activitat per la suspensió dels grans actes del Carnestoltes

Cultura 27 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
COC_COM_WEB_20191114-Reserva-desfiles-1
Desfilades de Carnestoltes. Carnaval de Vinaròs

Les comparses del Carnestoltes de Vinaròs han hagut de donar un gir de 180 graus a la seua activitat, que des de l'estiu s'incrementa, després d'haver-se decidit que se suspenen tots els actes més populars de la pròxima edició 2021.

Així mateix han hagut que parar i posar fi als plans que tenien de cara a l'any pròxim, encara que no ha sigut cap sorpresa i així es temia des de fa temps en prolongar-se la situació de pandèmia. Un exemple clar de la dràstica retallada d'activitats previstes està en la comparsa més veterana, La Colla, que presideix Víctor Marqués, que veient el panorama ha decidit paralitzar la preparació de qualsevol acte de cara a festes, ja que en cas d'organitzar algun, «seria molt complicat oferir-ho a tots els integrants per l'obligada distància social i la reducció d'aforament allí on es poguera fer».

En aquest sentit, en La Colla han optat per reduir les quotes a pagar pels socis perquè veurà moltes menys despeses. Aquesta retallada s'ha establit fins a l'agost de 2021, però sense descartar que es puga allargar. També s'ha anulat la loteria nadalenca que era habitual cada hivern.

Així mateix, s'ha decidit en la veterana comparsa, suspendre la possibilitat de fer-se soci. «Això no vol dir que els interessats puguen enviar la fitxa d'inscripció. Quan la cosa es “normalitze” revisarem les possibles altes» aclaria Marqués.

D'altra banda i en condicions normals, el segon diumenge de novembre s'haurien celebrat les populars paelles que anuncien la proximitat de la festa. La comparsa Ja Hi Som va convertir aquesta celebració gastronòmica en un acte solidari i és que en col·laboració amb una coneguda pizzeria vinarocense, va decidir regalar pizzes al personal de l'Hospital Comarcal de Vinaròs «per a animar-lo i donar-li el nostre suport en aquests moments tan complicats».

A més, cal recordar que la Comissió Organitzadora del Carnestoltes va decidir per unanimitat, que s'havien de suspendre els actes més multitudinaris de la festa davant la possibilitat d'infeccions i/o rebrots, però no el Carnestoltes 2021 íntegrament. Els actes suspesos definitivament són les paelles de novembre, les dues gales de reines, les grans desfilades de Carnestoltes, el recinte de casetes i les paelles de Carnestoltes.

«Si la situació fóra una altra, arribat febrer, no tingueu dubte que lluitarem per intentar celebrar qualsevol acte, ja siga públic o privat, per a poder reunir-nos i gaudir de la nostra festa, sempre en un àmbit de seguretat i protecció per a tots», ha dit Marqués dirigint-se a tot el col·lectiu de la Colla.

Te puede interesar
Lo más visto