Castelló s'adherix a la Ruta Europea de la Ceràmica

Amb esta adhesió s'amplia l'oferta turística de la ciutat compartint a nivell internacional el patrimoni històric i cultural que la vincula a la indústria ceràmica.

General 16 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
Amparo Marco
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dimecres en l'Assemblea General de la Ruta Europea de a Ceràmica.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dimecres en l'Assemblea General de la Ruta Europea de a Ceràmica, la primera des que la ciutat es va adherir a aquesta iniciativa el principal objectiu de la qual és revaloritzar i acostar a la ciutadania el patrimoni cultural europeu vinculat a la producció de la ceràmica. La sessió de hui ha servit a més per a presentar Castelló entre els països membres d'aquesta associació.

“Castelló té un patrimoni ceràmic de rellevància i la voluntat política per a posar en valor aquesta riquesa cultural com ben turístic que ara, gràcies a la nostra incorporació com la primera ciutat espanyola adherida a la Ruta Europea de la Ceràmica, podrem posar en valor i potenciar com a atractiu turístic”, ha explicat Marco.

La Ruta Europea de la Ceràmica es va crear en 2011 en el marc d'un projecte europeu gestionat per la Xarxa Europea per a la Innovació de la Ceràmica (UNIC) i va ser certificada en 2012 com a ‘Itinerari cultural del Consell d'Europa’ per a revaloritzar el patrimoni cultural europeu a través d'una oferta turística sostenible i competitiva basada en la promoció i protecció del patrimoni material i immaterial del taulell.

Castelló es va convertir el mes d'abril passat en la primera ciutat espanyola a formar part d'aquesta xarxa, sumant-se a les ciutats de Faenza (Itàlia), Limoges (França), Höhr-Grenzhausen (Alemanya), el Museu Princenhof de Delft (Països Baixos) i Museu Porzellanikon de Selb (Alemanya). Aquest dimecres, l'alcaldessa ha intervingut en la primera assemblea de la Ruta des que Castelló és membre per a presentar la ciutat i exposar el seu potencial donada la seua vinculació a la indústria taulellera local i nacional.

Marco ha destacat que l'adhesió a la Ruta Europea de la Ceràmica ofereix a la ciutat una nova oportunitat de compartir a nivell internacional part del seu patrimoni històric i cultural aprofitant la seua vinculació amb la indústria ceràmica. “La nostra presència en aquesta Ruta serà tot un revulsiu turístic que permetrà obrir a nivell internacional una part clau de la nostra identitat local”, ha apuntat.

La Ruta Europea de la Ceràmica ofereix als viatgers i viatgeres l'oportunitat de visitar qualsevol de les ciutats que formen part de la xarxa i descobrir l'evolució cultural i social que, gràcies a la indústria ceràmica, han experimentat les regions.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto