Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló s'adherix a la Ruta Europea de la Ceràmica

Amb esta adhesió s'amplia l'oferta turística de la ciutat compartint a nivell internacional el patrimoni històric i cultural que la vincula a la indústria ceràmica.

General 16 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
Amparo Marco
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dimecres en l'Assemblea General de la Ruta Europea de a Ceràmica.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dimecres en l'Assemblea General de la Ruta Europea de a Ceràmica, la primera des que la ciutat es va adherir a aquesta iniciativa el principal objectiu de la qual és revaloritzar i acostar a la ciutadania el patrimoni cultural europeu vinculat a la producció de la ceràmica. La sessió de hui ha servit a més per a presentar Castelló entre els països membres d'aquesta associació.

“Castelló té un patrimoni ceràmic de rellevància i la voluntat política per a posar en valor aquesta riquesa cultural com ben turístic que ara, gràcies a la nostra incorporació com la primera ciutat espanyola adherida a la Ruta Europea de la Ceràmica, podrem posar en valor i potenciar com a atractiu turístic”, ha explicat Marco.

La Ruta Europea de la Ceràmica es va crear en 2011 en el marc d'un projecte europeu gestionat per la Xarxa Europea per a la Innovació de la Ceràmica (UNIC) i va ser certificada en 2012 com a ‘Itinerari cultural del Consell d'Europa’ per a revaloritzar el patrimoni cultural europeu a través d'una oferta turística sostenible i competitiva basada en la promoció i protecció del patrimoni material i immaterial del taulell.

Castelló es va convertir el mes d'abril passat en la primera ciutat espanyola a formar part d'aquesta xarxa, sumant-se a les ciutats de Faenza (Itàlia), Limoges (França), Höhr-Grenzhausen (Alemanya), el Museu Princenhof de Delft (Països Baixos) i Museu Porzellanikon de Selb (Alemanya). Aquest dimecres, l'alcaldessa ha intervingut en la primera assemblea de la Ruta des que Castelló és membre per a presentar la ciutat i exposar el seu potencial donada la seua vinculació a la indústria taulellera local i nacional.

Marco ha destacat que l'adhesió a la Ruta Europea de la Ceràmica ofereix a la ciutat una nova oportunitat de compartir a nivell internacional part del seu patrimoni històric i cultural aprofitant la seua vinculació amb la indústria ceràmica. “La nostra presència en aquesta Ruta serà tot un revulsiu turístic que permetrà obrir a nivell internacional una part clau de la nostra identitat local”, ha apuntat.

La Ruta Europea de la Ceràmica ofereix als viatgers i viatgeres l'oportunitat de visitar qualsevol de les ciutats que formen part de la xarxa i descobrir l'evolució cultural i social que, gràcies a la indústria ceràmica, han experimentat les regions.

Te puede interesar

Lo más visto

jornades8

Blocaus del Camí del Castell

Redacció
Cultura 28 de diciembre de 2020

Almenara.80 persones han participat en les jornades de portes obertes que s'han realitzat durant els dos últims caps de setmana.

Newsletter