Ivace Energia destina 2 milions d'euros per a impulsar la mobilitat sostenible

L'objectiu és afavorir la reducció del consum energètic del sector transporte, que representa el 40% de tota l'energia consumida en el nostre territori

General 31 de julio de 2021 Redacció Redacció
51222_foto

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), ha publicat aquest dimecres 28 de juliol la convocatòria d'ajudes per a impulsar la mobilitat sostenible, a les quals podran accedir les empreses i entitats de la Comunitat Valenciana.

Les ajudes poden arribar al 40% del cost subvencionable, podent incrementar-se en 10 punts percentuals en el cas de les ajudes concedides a petites i mitjanes empreses, o a les activitats no econòmiques d'ajuntaments, entitats públiques i entitats i institucions sense ànim de lucre.

En total, l'Ivace, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball destinarà dos milions d'euros per a recolzar aquells projectes que suposen la reducció dels consums energètics en el sector transporte. El termini per a presentar sol·licituds estarà obert fins el pròxim dia 30 de setembre de 2021.

Cal destacar que el transport és el major consumidor d'energia en la Comunitat Valenciana. Concentra el 40% de tota l'energia que es consumeix en el nostre territori, amb l'agreujant que, en la seua gran majoria utilitza com a font d'energia els derivats del petroli, causant de la majoria dels gasos contaminants.

Per això, es pretén facilitar la transició a un nou tipus de mobilitat més sostenible en la qual adquirisquen protagonisme les formes de transport no dependents dels derivats del petroli. Podran acollir-se a aquestes ajudes les empreses i entitats de naturalesa pública o privada.

D'aquesta manera, se subvencionaran aquells projectes de mobilitat sostenible que contribuïsquen a millorar la qualitat de l'aire de les nostres ciutats, com pot ser la recuperació d'espais per al vianant, la implantació de sistemes de cotxe compartit, camins escolars i servei d'autobusos llançadora, entre altres.

També es recolzarà la implantació de sistemes de bicicletes d'ús públic en municipis i nuclis interurbans. Aquests sistemes estaran orientats a la mobilitat diària i molt especialment a la mobilitat «obligada», és a dir als desplaçaments per motius de treball i estudi.

També podran presentar-se projectes de logística urbana sostenible que permeten gestionar la càrrega i descàrrega d'un forma més sostenible, així com la implantació de sistemes intel·ligents de transport públic urbà que contribuïsquen a la millora de l'eficiència de les flotes de transport públic urbà i afavorisquen una major utilització dels mitjans de transport públics.

D'altra banda, s'impulsarà la modernització del parc de vehicles de servei públic relacionats amb el transport per a aprofitar els avantatges de la major eficiència energètica dels vehicles nous propulsats per energia elèctrica i combustibles alternatius.

Així doncs, es recolzarà l'adquisició d'autobusos i camions d'ús públic elèctrics, amb pila de combustible, híbrids, alimentats per hidrogen. Finalment, també obtindran ajuda econòmica els projectes d'implantació d'estacions de recàrrega d'hidrogen.

Cal destacar, que aquestes línies d'incentius podran comptar amb finançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, a càrrec del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2014-2020 o a través del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2021-2027, en tots dos casos amb el percentatge de cofinançament que a cada moment es determine.

Te puede interesar
Lo más visto