La Diputació i Espaitec convoquen la dècima edició del Castelló Global Program per al creixement empresarial

Ferrando: «Les institucions públiques hem de ser motor econòmic i donar impuls a les persones emprenedores que tenen la voluntat de dinamitzar l'economia»

General 01 de abril de 2022 Redacció Redacció
20220401_FOTO_Presentació Global Program
Presentació Global Program

El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha presentat la dècima edició del Castelló Global Program, que obri les inscripcions del 4 d'abril al 9 de maig, per tal de fomentar el creixement empresarial de les comarques del nord.

Junt amb el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Jaume I de Castelló, David Cabedo, i el director d'Espaitec i gerent de la Fundació General de l'UJI, Juan Antonio Bertolín, el diputat de Promoció Econòmica ha destacat que el programa, des del seu inici en el 2013, ha ajudat a consolidar «86 empreses en 32 municipis castellonencs diferents».

«Les institucions públiques hem de ser motor econòmic i donar impuls a les persones emprenedores que tenen la voluntat de dinamitzar l'economia», ha expressat Ferrando.

Per la seua part, Cabedo ha assegurat que un dels avantatges que ofereix participar en Castelló Global Program és que les empreses reben les ferramentes necessàries per augmentar la seua competitivitat mitjançant la integració d'innovació a la seua companyia.

A més, totes les firmes participants passen a formar part del Club d'Empreses Castelló Global Program, el qual serveix per a continuar mantenint la relació amb Espaitec i l'UJI i els beneficis que això suposa com, per exemple, poder participar en Maridatge Tecnològic, un programa de foment de cooperació empresarial amb el qual s'accedeix a un ecosistema de més de 8.000 empreses tecnològiques i innovadores vinculades a més de 50 parcs científics i tecnològics per a resoldre reptes tecnològics.

Tal com ha apuntat Bertolín, una de les novetats de la dècima edició és que el nombre d'empreses participants augmentarà a 12 a causa de l'augment d'inscripcions rebudes durant els últims anys, el suport del SECOT (Seniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica) en el procés de mentorització de les empreses, i l'assessorament a les empreses participants amb poca activitat de I+D+i.

A més, les sessions de formació es desenvoluparan de manera digital i presencial, per tal de facilitar l'accés al programa a totes les empreses de la província, així com a la interacció directa.

Castelló Global Program

L'objectiu del Castelló Global Program és millorar la capacitat de creixement i la competitivitat del teixit empresarial provincial, promovent la innovació i nous processos en l'activitat diària de les empreses participants.

Així doncs, la iniciativa es du a terme de maig a novembre i, durant aquests mesos, cada firma rep 64 hores de formació en diferents àrees de l'àmbit empresarial com a model de negoci, finançament o comunicació, a més de 8 hores de mentorització personalitzada en les que cada empresa treballarà junt amb el personal expert en l'elaboració d'un Pla de Creixement Empresarial.

Inscripcions

Les empreses interessades a participar en la dècima edició del Castelló Global Program podran inscriure's del 4 d'abril al 9 de maig. Per a això és necessari omplir el formulari online que es pot trobar en la web del programa (www.castellonglobalprogram.com) segons la modalitat d'empresa i presentar la documentació requerida.

Requisits

El programa es dirigeix a empreses de qualsevol sector d'activitat que tinguen una facturació mínima de 25.000 euros, i seu en la província de Castelló. En concret, Castelló Global Program busca accelerar a tres tipus d'empreses: de recent creació que necessiten suport en l'elaboració del pla de creixement; empreses ja consolidades en cerca d'innovació i acceleració; i empreses familiars interessades en una reflexió estratègica en el seu canvi generacional.

Te puede interesar
Lo más visto