L'aeroport de Castelló acull un taller d'arquitectura sobre reutilització de fuselatges d'avions per a habitatges

45 estudiants plantejaran solucions arquitectòniques innovadores que permeten reconvertir avions desmantellats en espais habitables

General 10 de junio de 2022 Redacció Redacció
pexels-joël-super-2315265

L'aeroport de Castelló acull entre aquest dijous i el diumenge un taller d'economia circular en l'arquitectura focalitzat en la reutilització de fuselatges d'avions per a estructura d'habitatges tubulars.

El taller porta per títol 'De l'avió a l'habitatge' i està organitzat pel Institut Valencià de l'Edificació, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València i l'aeroport de Castelló. Participen 45 estudiants del màster d'Arquitectura Avançada de Paisatge, Urbanisme i Disseny.

La directora general de Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat la seua satisfacció amb la realització d'aquesta iniciativa, "ja que suposa un clar exemple d'economia circular i està alineada amb l'aposta de l'aeroport de Castelló per establir sinergies amb altres àmbits econòmics tradicionals amb vocació de diversificació".

Així mateix, ha destacat que el taller pretén aportar solucions innovadores que afavorisquen la dinamització de l'interior i contribuïsquen a pal·liar la despoblació del món rural.

En aquest sentit, l'acte d'obertura ha comptat amb la participació de la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, qui ha valorat "el treball de dinamització del territori que està desenvolupant l'aeroport a través d'aquesta mena d'iniciatives de formació d'alta especialització, que porten la innovació a l'interior".

Per part seua, la coordinadora del taller, Begoña Serrano, ha explicat que els centres d'investigació i les universitats "han de donar resposta als reptes actuals de la societat, com és construir habitatges industrialitzats, fàcilment desmuntables". "Els tallers de desmantellament d'avions constitueixen un gran exemple de circularitat, a replicar en la construcció d'habitatges. És vital crear sinergies entre diferents sectors per a treballar en un front comú i aprendre els uns dels altres", ha afegit.

El taller està estructurat en diverses activitats, que inclouen una visita a la zona de desmantellament d'avions de l'aeroport. A més, s'impartiran xarrades tècniques sobre economia circular, habitatges industrialitzats i la problemàtica del despoblament rural. Respecte a aquest últim assumpte, hi ha contemplada una visita als municipis de l'entorn de l'aeroport per a determinar la viabilitat de situar habitatges innovadors que afavorisquen el desenvolupament local. Finalment, les persones participants presentaran els seus treballs.

Te puede interesar
Lo más visto