L'aeroport de Castelló acull un taller d'arquitectura sobre reutilització de fuselatges d'avions per a habitatges

45 estudiants plantejaran solucions arquitectòniques innovadores que permeten reconvertir avions desmantellats en espais habitables

General 10/06/2022 Redacció Redacció
pexels-joël-super-2315265

L'aeroport de Castelló acull entre aquest dijous i el diumenge un taller d'economia circular en l'arquitectura focalitzat en la reutilització de fuselatges d'avions per a estructura d'habitatges tubulars.

El taller porta per títol 'De l'avió a l'habitatge' i està organitzat pel Institut Valencià de l'Edificació, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València i l'aeroport de Castelló. Participen 45 estudiants del màster d'Arquitectura Avançada de Paisatge, Urbanisme i Disseny.

La directora general de Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat la seua satisfacció amb la realització d'aquesta iniciativa, "ja que suposa un clar exemple d'economia circular i està alineada amb l'aposta de l'aeroport de Castelló per establir sinergies amb altres àmbits econòmics tradicionals amb vocació de diversificació".

Així mateix, ha destacat que el taller pretén aportar solucions innovadores que afavorisquen la dinamització de l'interior i contribuïsquen a pal·liar la despoblació del món rural.

En aquest sentit, l'acte d'obertura ha comptat amb la participació de la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, qui ha valorat "el treball de dinamització del territori que està desenvolupant l'aeroport a través d'aquesta mena d'iniciatives de formació d'alta especialització, que porten la innovació a l'interior".

Per part seua, la coordinadora del taller, Begoña Serrano, ha explicat que els centres d'investigació i les universitats "han de donar resposta als reptes actuals de la societat, com és construir habitatges industrialitzats, fàcilment desmuntables". "Els tallers de desmantellament d'avions constitueixen un gran exemple de circularitat, a replicar en la construcció d'habitatges. És vital crear sinergies entre diferents sectors per a treballar en un front comú i aprendre els uns dels altres", ha afegit.

El taller està estructurat en diverses activitats, que inclouen una visita a la zona de desmantellament d'avions de l'aeroport. A més, s'impartiran xarrades tècniques sobre economia circular, habitatges industrialitzats i la problemàtica del despoblament rural. Respecte a aquest últim assumpte, hi ha contemplada una visita als municipis de l'entorn de l'aeroport per a determinar la viabilitat de situar habitatges innovadors que afavorisquen el desenvolupament local. Finalment, les persones participants presentaran els seus treballs.

Te puede interesar
Reunión SYMSITES

La economia circular és un objectiu que el projecte SYMSITES vol assolir amb la col·laboració de Fovasa i Facsa

Redacció
Economía 06/11/2023

Aquest projecte està engegant quatre Ecosites a Espanya, Dinamarca, Àustria i Grècia, on s'implementen tecnologies innovadores per maximitzar la recuperació de recursos a partir de residus, tant urbans com municipals. A Espanya, aquesta iniciativa promourà la circularitat a la zona d'Alcoi, a la Comunitat Valenciana, i tractarà de manera conjunta els residus generats pels municipis de la zona

foto de grupo recogida Fit Planet 051023

CEEI Castelló, juntament amb Fitplanet, una startup participant en el Programa Òrbita 2023, i la Fundació Azul Marino han organitzat conjuntament una expedició per a recollir residus

Redacció
General 07/10/2023

Durant la jornada, s'han recollit més de 142 quilos de residus. L'activitat s'emmarca en el context de la sostenibilitat i l'emprenedoria i ha comptat amb la participació de 35 persones, incloent emprenedors, membres de startups i individus compromesos amb la preservació del medi ambient

Lo más visto