Turisme Comunitat Valenciana ha abonat ja el 30% dels fons Next Generation destinats al Pla Territorial de Sostenibilitat Turística

Colomer avança que “en aquest primer semestre s'ha transferit un total de 10,2 milions d'euros als 11 destins que van veure aprovats els seus plans extraordinaris al desembre de 2021”

Economía26 de agosto de 2022RedaccióRedacció
220225_PRES_foto1_FColomer_comision_intrusismo

Turisme Comunitat Valenciana ha abonat ja el 30% dels fons Next Generation de la Unió Europea destinats a 11 destins de la Comunitat Valenciana que el mes de desembre passat van veure aprovats els seus Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, durant la primera convocatòria del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana.

Un Pla dotat amb un pressupost global de 139 milions d'euros per a les seues tres convocatòries, dels quals prop de 34 milions d'euros assignats a la convocatòria de 2021 van destinats a desenvolupar els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí de deu entitats locals i una mancomunitat, que són Alcalà de Xivert, Alcoi, Benissa, Dénia, Finestrat, Orpesa, Torrevieja, València, Cullera, Bocairent, i la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “durant aquest primer semestre de l'any s'ha transferit a aquestes 11 destinacions turístics un total de 10,2 milions d'euros per a avançar en el camí de la transformació ecològica i digital del nostre destí”.

Per a Colomer, es tracta de “un muntant que ha servit a les entitats locals a llançar ja les seues licitacions públiques de les diferents inversions que realitzaran, que van des d'actuacions vinculades a la transició verda i eficiència energètica, a la transformació digital i a la competitivitat turística”.

En aquesta línia, el titular de Turisme ha especificat que “aquest Pla Territorial de Sostenibilitat Turística permetrà impulsar durant els pròxims anys noves mesures fonamentades en dos conceptes clau per a la Comunitat Valenciana, d'una banda, la transformació de les Destinacions Turístiques Intel·ligents, i d'altra banda, l'acció pel canvi climàtic”.

Així mateix, Francesc Colomer ha avançat que “el 70% restant del pressupost assignat al desenvolupament d'aquests 11 Plans de Sostenibilitat Turística en Destí es transferirà al gener de 2023”.

El Secretari Autonòmic ha recordat que “el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana compta amb tres convocatòries d'adhesió de destins”. D'aquesta manera, després de la primera convocatòria celebrada a la fi de 2021 i de la qual formen part 11 destins, se sumaran altres dues edicions”.

En aquest context, Colomer ha informat que el seu departament està tramitant actualment 52 sol·licituds presentades en la convocatòria de 2022, l'aprovació de destins de la qual tindrà lloc en la Conferència Sectorial de Turisme, que se celebrarà la pròxima tardor.

Pressupost del Pla Territorial en la seua 1a convocatòria

Respecte a la inversió del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística CV per a aquesta primera convocatòria, aprovada en 2021, un total de 33.950.607 euros aniran destinats a aplicar i desenvolupar els Plans de Sostenibilitat en Destí de cadascuna de les 11 entitats, anteriorment esmentades.

Als quals se sumarà la quantitat de 15.899.393 euros, dirigits a accions impulsades per Turisme Comunitat Valenciana i dirigides a la cohesió en destí incloses en el Pla Territorial CV. Entre aquestes accions, Turisme ja ha impulsat un nou sistema d'intel·ligència turística, denominat SIT-CV, i promogut a través de Invat·tur per a generar i transmetre coneixement al sector turístic professional.

Finalment, cal destacar que Turisme CV ha impulsat formació i assessorament a les entitats locals en normativa comunitària, nacional i autonòmica referent a aquests Fons Europeus. 

Te puede interesar
Lo más visto