Port Castelló, amb el patrocini de Vibra Mahou, Royal Bliss i Beefeater, programa una dotzena d'esdeveniments culturals gratuïts

Vibra Mahou, la plataforma de música de Mahou Cinc Estreles, se suma a aquesta iniciativa fomentant les actuacions en directe amb el propòsit d'impulsar trobades de qualitat entorn de la música en directe a Castelló

Cultura 15 de octubre de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
Al-Port-1-1536x1152

Port Castelló llança la segona edició del cicle cultural Al Port, que se celebra durant els mesos de setembre a novembre. Al Port és una combinació d'art, música, xarrades i cultura popular que pretén dinamitzar l'entorn del port i l'hostaleria del Grau de Castelló. Vibra Mahou, la plataforma de música de Mahou Cinc Estreles, se suma a aquesta iniciativa fomentant les actuacions en directe amb el propòsit d'impulsar trobades de qualitat entorn de la música en directe a Castelló. Al costat de Vibra Mahou, el cicle Al Port està patrocinat per Beefeater i Royal Bliss, sota l'organització de la signatura castellonenca A Ciencia Cierta.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha agraït la col·laboració de tots ells, així com dels quals van fer possible i van creure en el primer cicle d'Al Port “i van donar l'impuls necessari a una iniciativa que ha vingut per a quedar-se”. Rafa Simó ha indicat que “és un model d'èxit, que fa més gran el port i ens connecta amb la ciutadania”.

Al Port es compon de cinc concerts de música, una festa electrònica, dues actuacions de murals, una xarrada denominada Converses Al Port i dues cercaviles a càrrec de la Va unir Musical Corvachina i la Associació Cultural Amics de la Música de Sant Joan de Moró, mentre que ja es va celebrar amb un gran èxit el concert homenatge al V Centenari de la Volta al Món Magallanes - Elcano.

Aquest pròxim dissabte 15 es realitza una de les apostes en la programació d'aquest segon cicle Al Port, la marxa del qual va començar a l'inici de l'any.

Al Port Electronic té com a cap de cartell a Lola Bozzano, Dj, pianista, cantant, compositora i influencer, que comptarà amb la companyia de sis DJ locals amb noms com Briz, Carlos Brú, Daniel Mube, Gonan Drew, Jorge Moliner i Saz.

Serà la primera vegada que es realitza un concert en el rafal de xarxes, en el moll de pesca al costat del Real Club Nàutic, un espai que es pretén redescobrir i que s'antulla com l'espai ideal per a la festa electrònica del pròxim dissabte.

En la música en directe s'ha prevalgut una combinació de grups castellonencs amb grups nacionals. Amb això es combinen Joe Crepusculo, Pipiolas, The Crab Apples, Nuvi Cavall i The Prussians, amb els grups castellonencs Anora Kito, Back to the hills, Pal Domat, Dandi Wolf i Els Franel·les. Aquests concerts es realitzen els dissabtes al matí, entre les 11.30 a les 15 hores.

Maria Griñó i Sara Bellés pintaran dos murals en dos espais oberts al públic, que seran acabats el dia 15 i el dia 22. Totes dues artistes castellonenques han treballat sobre esbossos previs relacionats amb la mar, expressant les seues inquietuds creatives amb un segell molt personal.

Precisament el dissabte 22 d'octubre serà un dels dies grans del cicle, coincidint amb la Jornada de portes obertes del port que portarà fins al recinte castellonenc a milers de persones. La jornada arranca amb la xarrada del periodista Vicente Vallés a la Sala Varadero, on presentarà la seua última novel·la, Operació Kazan, comptant aspectes poc coneguts de la seua vida en una entrevista íntima i finalitzarà amb una signatura de llibres. Sara Bellés acabarà el seu mural a les 12 hores, i a la mateixa hora, en la plaça Sète començaran els concerts, que aqueix dia, amb motiu de la Jornada de portes obertes del port, conclourà amb un tardeo flamenc.

Tota la informació està disponible en els perfils de Facebook i Instagram Al Port Castelló. Encara que els accessos són gratuïts, en alguns espectacles s'està fomentant la reserva d'entrada mitjançant un codi QR per a garantir l'aforament.

A nivell musical, Al Port centra la seua programació en diverses apostes sonores, totes elles amb una empremta pròpia. El cartell ha sigut minuciosament elaborat buscant un equilibri d'estils, tant artistes locals com nacionals i la paritat de gènere.

Dissabte 15 d'octubre: Lola Bozzano in Electrònic al Port:

Aquesta data té com a base la música electrònica de ball, donant cabuda des del House més clàssic, al Techno més elitista i avantguardista. Per a això, comptem amb la presència de Lola Bozzano, que a més de dj, és pianista, cantant i compositora. A la curta edat de 6 anys ja componia les seues primeres melodies, amb 19 es va graduar en el conservatori professional de piano guanyant diverses competicions a nivell nacional. És en 2015 quan grava el seu primer single “el meu paradís” en els estudis Metropolis de Londres, nomenat millor estudi d'enregistrament per Prosound Awards 2014. En 2017 comença a actuar com dj hibridant el pur mixing de temes + l'acompanyament a piano + la seua profunda però delicada veu d'una forma magistral.

Acompanyant a Lola, un elenc de djs locals que inclou a Br!z, Carlos Bru, Daniel Mube, Gonan Drew, Jorge Moliner i Saz.

Dissabte 22 d'octubre: Pipiolas + Back To The Hills + Xorigas + Charlee dj:

Obris una xarxa social, revises un story, passes un reel per davant dels teus ulls i alguna cosa et vola el cap... Això és el que passa amb Pipiolas, i t'adones que estàs contemplant un diamant aprenent a brillar. Això mateix ho capta ElefanRecords que aposta per fitxar-les. Pipiolas està formada per una madrilenya i una canària Paula Reyes i Adriana Ubani, es coneixen estudiant interpretació i es llancen anys més tard amb la música.

El seu primer track “Narcís”, llançat a principis d'aquest mateix any 2022 confirma que fan Pop, però en tot just quatre minuts has passat de bedroom pop a house, de colp saltes a tecno pop i de sobte et topes de cara amb pinzellades de punk pop i tot sense parer un tala i pega.

Poc després arriba “Club dels 27” on disparen “Perquè s'ha morido la gent / Cossos freds són suficients” un record als músics morts d'aqueixa edat. I ens venen al capdavant Mecano i també Hole o Saint Etienne fins i tot l'èpica al M83.

Back To The Hills, banda castellonenca, el seu so està replet d'harmonies netes i sexis, fusionant estils power pop amb ritmes punk pop reflectit en el seu molt recent primer disc The Ocean.

La jornada es completa amb els djs sets de Xorigas i Charlee.

Dissabte 29 d'octubre: The Crab Apples + Pal Domat:

Per a tancar el mes d'octubre, tenim a The Crab Apples, trio femení de Barcelona compost per Carla Gimen (veu), Laila Alsina (guitarra elèctrica) i Laia Martí (baix) que s'atreveix amb lletres en català, anglés i castellà, idioma cada vegada més present com podem escoltar en els seus últims temes. Si hem d'etiquetar-les en un estil seria el pop, des de pildorazos per a la pista de ball fins al més intimista.

Al seu costat, el rock alternatiu de Pal Domat grup de Benicarló amb un immens talent i un so propi, que abasta des de melodies downtempo a poderosos riffs de guitarra. La banda afirma estar en contínua experimentació deixant plasmat aquesta identitat en el seu nou àlbum “Misèries & grandeses” que veurà la llum el 7 de novembre.

Dissabte 12 de novembre: Nuvi Cavallo + Dandi Wolf:

Nuvi Cavall apareix com un compte en Facebook amb aqueix nom sense donar moltes més pistes a omplir les pistes de ball de tot el territori nacional. Aquest grup castellonenc format per Nacho Galí (veu), Javi Gascón (baix) i Fede Trillo (guitarra i programacions), David Marco (bateria) i Luis M. Chafer (teclats), ve amb clares intencions d'alliberar tones de festa i despiporre. Ells mateixos es defineixen com a “mala llet, bases electròniques i lletres directes.” 

Per a completar la jornada podrem gaudir del rock alternatiu de Dandi Wolf, una banda jove sense perjudicis i amb una alta dosi d'energia que descarreguen en cada concert i en els seus últims senzills “New days” i “Shake your brain” publicats l'any passat.

Dissabte 19 de novembre: The Prussians + Els Franel·les:

Aquesta sèrie de concerts es tancarà amb The Prussians, quintet mallorquí compost per Dominic Massó, Encert Lucena, Ferchu Vallejos, Pau Enric Serra i Juan David Ayora. Els seus registres s'endinsen cap a terrenys del neosoul sobre un groove electrònic. El seu últim àlbum Mantra, és hipnòtic i enriquidor en l'instrumental amb moments màgics gràcies a la veu de Dominic. Una banda, que sens dubte té projecció per a estar omplint festivals i grans estadis.

Els acompanyen Els Franel·les, banda castellonenca que destil·la rock, power pop i pop amb unes veus molt marcades.

Te puede interesar
Lo más visto