Morella ha presentat l'Anunci del 55è Sexenni en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), un dels esdeveniments més importants del sector turístic a nivell mundial

Les festes del Sexenni de Morella compten amb diversos reconeixements que posen en valor la seva importància cultural i turística

General 20 de enero de 2023 Redacció Redacció
2023-01-19 Presentació de l'Anunci del 55 Sexenni de Morella a Fitur-5

L'Anunci del 55 Sexenni de Morella ha estat presentat a l'estand de la Comunitat Valenciana a la Feria Internacional de Turismo (Fitur) a Madrid. L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Serveis Turístics, Ana Adell, i el president de l'Associació d'Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO), Javi Tena, han guiat l'acte, que ha culminat amb un vídeo promocional que mostra l'alegria, el color, la tradició i la festa de l'Anunci. A l'acte també han estat presents el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el president de l'associació de Los Pueblos Más Bonitos de España, Fran Mestre. Cal destacar que l'Anunci és una festivitat reconeguda com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural d'Espanya, Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial.

L'Anunci serà la festa principal de Morella durant l'any 2023 i marcarà l'inici del 55 Sexenni, les festes majors de la ciutat en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Aquesta festivitat se celebrarà el diumenge 27 d'agost i és coneguda per la gran batalla de confeti amb més de 60 tones de paper de colors que inunda tot el poble, en la qual participen tots els veïns. Es preveu que el desfilat de disfresses compti amb més de 1.500 persones i 40 carrosses, elaborades artesanalment. A més, atrau uns 40.000 visitants que s'acosten a Morella per gaudir d'un dia únic.

L'alcalde Rhamsés ha destacat que "a Morella entrem en un any molt especial, ja que celebrem l'Anunci per a iniciar l'any sexennal amb la gran festa del confeti i les carrosses". L'edil ha explicat que "Fitur és una gran plataforma per donar a conèixer la nostra ciutat i la festa més important que tenim enguany amb la celebració de l'Anunci, que atreu milers de visitants". També ha presentat les Jornades de la Trufa, que celebren el seu 20 aniversari com un dels atractius turístics i gastronòmics més importants de la zona. Finalment, ha convidat a tothom a visitar Morella i aprofitar tot el que ofereix en aquest any tan especial, on l'Anunci és el protagonista.

A més, s'ha anunciat que el divendres 27 de gener comencen les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports. Aquest anunci es va realitzar a l'estand de Los Pueblos Más Bonitos de España a Fitur. La gastronomia és un atractiu destacat en el model turístic actual, i Morella i la comarca d'Els Ports ofereixen una àmplia varietat de productes locals que satisfan els paladars més exigents. Entre aquests productes destaca la trufa, tuber melanosporum, com un element autòcton que enriqueix els plats tradicionals i innovadors dels restaurants de la zona. Aquest any es commemora el 20è aniversari d'aquestes jornades centrades en aquest producte i totes les seves possibilitats gastronòmiques. Les jornades tindran lloc des del 27 de gener fins al 12 de març, per aprofitar la temporada de recol·lecció de trufes. Durant aquestes jornades hi haurà menús especials i diferents activitats i mostres per a gaudir de la trufa i conèixer-la de prop.

Te puede interesar
Lo más visto