Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Morella dóna a conéixer l’Anunci del 55 Sexenni a Fitur

Esta festa compta amb els reconeixements de Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural d’Espanya, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial

General 20 de enero de 2023 Redacció Redacció
2023-01-19 Presentació de l'Anunci del 55 Sexenni de Morella a Fitur-5

L’Anunci del 55 Sexenni de Morella s’han presentat avui a la plaça central de l’estand de la Comunitat Valenciana de la Feria Internacional de Turismo (Fitur) que se celebra a Madrid. D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Serveis Turístics, Ana Adell, i el president de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO), Javi Tena, han guiat l’acte que ha finalitzat amb un vídeo promocional que mostra l’alegria, color, tradició i festa de l’Anunci. A més, han estat presents el President de la Diputació de Castelló, José Martí, i el president de l'associació de Los Pueblos Más Bonitos de España, Fran Mestre. Cal recordar que, l’Anunci, junt amb el Sexenni, és una festivitat declarada Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural d’Espanya, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial.

L’Anunci serà la festa principal de Morella durant l’any 2023 i arrancarà l’any del 55 Sexenni, festes majors de la ciutat en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Aquesta se celebrarà el diumenge 27 d’agost i és coneguda per la gran batalla de confeti amb més de 60 tones de papers de colors que inunden tot el poble i on s’impliquen totes les veïnes i veïns. Està previst que la desfilada de disfresses compte amb més de 1.500 persones i 40 carrosses, fabricades de manera artesanal. A més, atrau 40.000 visitants que s’apropen a Morella per a disfrutar d’un dia únic.

Rhamsés ha destacat que “a Morella hem entrat en un any molt especial quan celebrarem l’Anunci per a entrar en l’any sexennal amb la gran festa del confeti i les carrosses”. L’edil ha explicat que “Fitur és un gran aparador per a donar a conéixer la nostra ciutat i la festa més important que tenim enguany amb la celebració de l’Anunci que atrau milers de visitants” i ha comentat que “també hem presentat les jornades de la trufa, les quals compleixen 20 anys, com un dels atractius turístics i gastronòmics més importants de la nostra zona”. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a visitar Morella i tot el que ofereix en este any tan especial on l’Anunci aclapara tot el protagonisme”.

XX jornades de la trufa Morella-Els Ports

El divendres 27 de gener comencen les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports. Així ho han anunciat avui a Fitur en un acte celebrat a l’estand de Los Pueblos Más Bonitos de España. La gastronomia és un atractiu en el model turístic actual. D’aquesta manera, Morella i la comarca dels Ports compten amb una ampla varietat de productes locals que satisfan als paladars més exigents. Entre tots ells, destaca la trufa, tuber melanosporum, com a element autòcton que enriqueix els plats tradicionals i avantguardistes dels restaurants d’aquesta zona. Així, aquest any se celebra el 20 aniversari de les jornades al voltant d’aquest producte i totes les seues possibilitats gastronòmiques. Aquestes tindran lloc des del 27 de gener fins al 12 de març per a aprofitar la temporada de recol·lecció. Durant les jornades hi haurà menús especials, així com diferents activitats i mostres que inviten a degustar la trufa i conéixer-la de més prop.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter