'Filmoteca d'estiu' aposta per 'Dirty Dancing' per als pròxims dies 25 i 27 d'agost

El conegut film va guanyar l'Oscar i un Globus d'Or amb el seu tema principal i tracta diversos temes, com les diferències socials, la diferència d'edat en una relació, l'avortament o la sexualitat femenina

24 de agosto de 2020 REDACCIÓ
JPG0001x
ReservaEntradas

'Filmoteca d'estiu' projecta els pròxims dies 25 i 27 d'agost la coneguda pel·lícula 'Dirty Dancing'. Com en el cas de les altres projeccions, s'iniciarà a les 22.30 hores, als jardins del Palau de la Música.

 

En aquest cas, es tracta d'una pel·lícula que es va estrenar l'agost de 1987 als Estats Units, i un any després a Espanya, i es va convertir immediatament en un fenomen i un clàssic del cine romàntic, musical i adolescent pels seus números musicals i una banda sonora que va ser de les més venudes de la història. I és que, el tema principal del film va guanyar l'Oscar i un Globus d'Or.

Pel que fa a la seua trama, pel·lícula toca diversos temes, com les diferències socials o la diferència d'edat en una relació, a més de parlar obertament de l'avortament, un tema espinós en els anys 60, en què està ambientada la pel·lícula. A més, és tota una declaració d'intencions sobre la sexualitat femenina, perquè és clar que des del primer moment en què Baby veu Johnny, s'hi sent atreta. Segons ha afirmat el periodista Hadley Freeman en el seu llibre 'The Time of my Life', "el que vol Baby és anar al llit amb Johnny. I no és estrany que a cap dels homes executius d'MGM els agradara el guió ni que acabara produint-la una dona, perquè 'Dirty Dancing' és una pel·lícula sobre la sexualitat femenina. En particular la part física de la sexualitat femenina, i l'excitació i les complicacions que això comporta."

 

Cal recordar que les projeccions de la 'Filmoteca d'estiu' se celebren de dilluns a diumenge, llevat dels dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21.00 hores amb un preu de l'entrada general que és de 3,50 euros i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.

Lo más visto