Després de set setmanes de vaga, Sanitat es reuneix amb els MIR

Es la segona reunió oficial des que va començar la vaga

General 08 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
20200908_121349

Hui dimarts, la Conselleria de Sanitat i el comité de Metges Interns Residents de la Comunitat Valenciana es reuneixen per a aconseguir uns acords i "superar la situació de bloqueig en les negociacions".

Des que van començar la vaga el 21 de juliol, els MIR han realitzat mobilitzacions i concentracions en punts clau, com el Palau de la Generalitat o la Conselleria de Sanitat.

El col·lectiu pretén negociar i aconseguir acords vinculants de millores, tal com van fer el mes passat els MIR de la Comunitat de Madrid. Han afirmat que "existeixen les capacitats per a arribar als acords" i que "ara està en mans de la Conselleria posar fi a aquest conflicte laboral i concedir les millores".

Per part seua, la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que confia en "la bona voluntat de totes les parts", encara que ha aclarit que la Generalitat no té competències respecte al salari base dels MIR. Divendres passat, en la seua intervenció en les Corts, Barceló es va declarar defensora del col·lectiu i va assegurar que, a través del Ministeri de Sanitat, s'ha impulsat una taula tècnica per a abordar les seues condicions laborals, regulades en un decret llei del 2006 i que no ha sigut modificat fins hui.

Te puede interesar
Lo más visto