El Consell porta el programa 'Ciutadania digital' als municipis en risc de despoblació

La iniciativa persegueix proporcionar eines perquè la població dels municipis afectats per la despoblació milloren les seues competències digitals

General 23 de abril de 2022 Redacció Redacció
bc7548bd-b7c0-4e93-958d-5259e7bf99c2_16-9-aspect-ratio_default_0
Ciutadania Digital El programa 'Ciutadania Digital' pretén arribar a 1.000 valencianes i valencians

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital i la Direcció General de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), han presentat en diferents municipis de la Comunitat Valenciana el programa 'Ciutadania Digital', un projecte d'actuació conjunta amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), i que té com a objectiu portar la formació en competències digitals a municipis en risc de despoblació.

El programa 'Ciutadania Digital' pretén arribar a 1.000 valencianes i valencians i persegueix proporcionar eines perquè, la població dels municipis afectats per la despoblació, milloren les seues competències digitals, constituint un instrument d'inclusió i cohesió social entre les seues veïnes i veïns.

La presentació del programa ha portat a la directora general per la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, a la directora general de AVANT, Jeannette Segarra i al secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicent Gil, a visitar diferents municipis i mancomunitats per a presentar-los les activitats formatives que s'han planificat per a les seues ciutadanes i ciutadans.

Com a primera parada, Muñoz i Segarra van exposar el programa davant el Patronat d'Alcoleja, amb la presència de 15 alcaldesses i alcaldes de municipis de la comarca alacantina del Comtat. La setmana següent van visitar el Villar, a la província de València, i van donar a conéixer el programa als habitants dels municipis de les mancomunitats de la Regió muntanyenca i l'Alt Túria; per a finalitzar a Benassal, seu de la mancomunitat de l'Alt Maestrat, on van exposar la proposta davant alcaldes de la província de Castelló.

Les accions formatives que s'han proposat en els municipis visitats, i que han rebut molt bon acolliment per part de la ciutadania, consisteixen en la impartició de tallers de 20 hores, de caràcter pràctic i amb els quals es pretén donar resposta a les necessitats més immediates de comunicació i accés a les TIC de la població. Aquests tallers són 'El teu dia a dia des del mòbil', 'Com utilitzar la tecnologia per a comunicar-se', 'Troba fàcilment informació en internet', 'Realitza les teues gestions des de casa (amb certificat electrònic)' i 'Eines per a crear els teus propis continguts digitals'.

En la seua passada edició, van participar més de 1.000 persones, principalment dones majors de 65 anys, segons les directores generals, "amb moltes ganes d'aprendre i de comunicar-se" a través de la xarxa.

Te puede interesar
Lo más visto